Lokum Gibi Yumuşacık Mantarlı Et Sote Tarifi İçin Malzemeler
- 700 gram yağsız dana kuşbaşı
- 400 gram küçük boy mantar
- 2 büyük boy kırmızı kapya biber
- 1 orta boy kuru soğan
- 3 yeşil biber
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- Karabiber, tuz
Lokum Gibi Yumuşacık Mantarlı Et Sote Tarifi Yapılışı
- Mantarları temizleyerek bir tavaya alıp suyunu salıp çekene kadar orta dereceli ateşte soteliyoruz.
- Başka bir tavaya da eti alıp suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
- Et pişmezse üzerine bir miktar su ekleyerek pişirmeye devam ediyoruz.
- Ete yağını ve yemeklik doğranmış soğanı ilave ediyoruz.
- Soğanı kavurduktan sonra julyen doğranmış biberleri ekliyoruz.
- En son mantar ve tuzu ekleyip karabiber serperek 5 dakika orta dereceli ateşte soteliyoruz.
- Pişen yemeğimizi pilav eşliğinde servis ediyoruz.
Mantarın en lezzetli hali tavsiye ederim.
Ben eti az su ilave ederek 15 dakika düdüklü tencerede pişirdim. Mantarları da aynı şekilde su ilave etmeden 15 dakika düdüklü tencerede kısık ateşte pişirdim. Daha sonra kavurma işlemini yaptım, bu şekilde hazırlarsanız pratik olacaktır. Ayrıca ben eti yağsız tercih ettim ancak isteğe göre az yağlı da kullanabilirsiniz.
Deneyeceklere afiyet olsun.
Ben eti az su ilave ederek 15 dakika düdüklü tencerede pişirdim. Mantarları da aynı şekilde su ilave etmeden 15 dakika düdüklü tencerede kısık ateşte pişirdim. Daha sonra kavurma işlemini yaptım, bu şekilde hazırlarsanız pratik olacaktır. Ayrıca ben eti yağsız tercih ettim ancak isteğe göre az yağlı da kullanabilirsiniz.
Deneyeceklere afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder