14 Şubat 2020 Cuma

Yumuşacık Browni Kurabiye Tarifi

Yumuşacık Browni Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı tereyağ (dolu dolu)
  • 1 yumurta
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 3, 5 yemek kaşığı kakao
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • Parmak ucuyla tuz
  • 1, 5 su bardağından bir parmak eksik un
  • İsteğe bağlı beyaz/sütlü çikolata parçaları

Yumuşacık Browni Kurabiye Tarifi Yapılışı



  1. Un, kabartma tozu, tuz, kakao bir kap içerisinde karıştırılır.
  2. Uygun bir kaseye oda sıcağında yumuşamış tereyağ alınır ve 2 dakika çırpılır.
  3. Azar azar şeker ve vanilin ilave edilir.
  4. En son yumurta ve süt eklenir ve homojen bir kıvam alana kadar çırpılır.
  5. Unlu karışım ilave edilir ve karıştırılır. Yumuşak ele yapışan bir kıvam oluyor bu aşamada daha fazla un ilave etmeyin.
  6. Kabin üzerini streçleyip 1 saat buzdolabına kaldırın. Hamur sertleşecek ve kolay şekil verilecek.
  7. 1 saat sonra hamurdan ceviz den büyük parçalar kopartın elinizde yuvarlayın.
  8. Aralıklı tepsiye dizin. Aralıklı dizmeye özen gösterin.
  9. Önceden ısıtılmış 175 derce fırında 10 dakika pişirin. Pişme süresini sakın geçirmeyin.
  10. Kurabiyeler ilk çıktığında yumuşacık oluyor pişmedi diye korkmayın. Pişen kurabiyelere sıcakken çikolata parçacıklarını yerleştirin. Tavsiyem ılıkken yenmesi. Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun ❤️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder