Yumuşacık Browni Kurabiye Tarifi
Yumuşacık Browni Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı tereyağ (dolu dolu)
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 3, 5 yemek kaşığı kakao
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- Parmak ucuyla tuz
- 1, 5 su bardağından bir parmak eksik un
- İsteğe bağlı beyaz/sütlü çikolata parçaları
Yumuşacık Browni Kurabiye Tarifi Yapılışı
- Un, kabartma tozu, tuz, kakao bir kap içerisinde karıştırılır.
- Uygun bir kaseye oda sıcağında yumuşamış tereyağ alınır ve 2 dakika çırpılır.
- Azar azar şeker ve vanilin ilave edilir.
- En son yumurta ve süt eklenir ve homojen bir kıvam alana kadar çırpılır.
- Unlu karışım ilave edilir ve karıştırılır. Yumuşak ele yapışan bir kıvam oluyor bu aşamada daha fazla un ilave etmeyin.
- Kabin üzerini streçleyip 1 saat buzdolabına kaldırın. Hamur sertleşecek ve kolay şekil verilecek.
- 1 saat sonra hamurdan ceviz den büyük parçalar kopartın elinizde yuvarlayın.
- Aralıklı tepsiye dizin. Aralıklı dizmeye özen gösterin.
- Önceden ısıtılmış 175 derce fırında 10 dakika pişirin. Pişme süresini sakın geçirmeyin.
- Kurabiyeler ilk çıktığında yumuşacık oluyor pişmedi diye korkmayın. Pişen kurabiyelere sıcakken çikolata parçacıklarını yerleştirin. Tavsiyem ılıkken yenmesi. Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder