14 Şubat 2020 Cuma

Milföylü Tavuk Baget Tarifi

Milföylü Tavuk Baget Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet tavuk baget
  • 2 adet milföy
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Kekik
Üzeri için:
  • susam

Milföylü Tavuk Baget Tarifi Yapılışı

  1. Bagetlerimizi yıkayıp haşlıyoruz.
  2. Derilerinden ayırıyoruz.
  3. Bir kasede salça, sıvı yağ, tuz, kekik, çok az da su ekleyip karıştırın.
  4. Bagetleri sosa buluyoruz. İsterseniz bagetlerin kemik kısmını alüminyum folyo ile sarabilirsiniz.
  5. Milföyleri unla beraber biraz açıp bagetlerin etrafına sarıyoruz.
  6. Milföylerin üzerine yumurta sarısı sürüp bıçakla kesik atıyoruz.
  7. Son olarakta susam serpip ve 200 derecede 25 dakika pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder