14 Şubat 2020 Cuma

Sucuklu Beşamelli Kış Sebze Türlüsü Tarifi

Sucuklu Beşamelli Kış Sebze Türlüsü Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet küçük boy karnabahar
  • 1 adet küçük boy brokoli
  • 1 adet orta boy pırasa
  • 1 tutam ince kıyım maydanoz
  • 2 adet yumurta
  • 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1 küçük kase rendelenmiş sert beyaz peyniri
  • 1 paket hamur kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı tuz, karabiber
Sucuğu pişirmek için :
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Pırasayı pişirmek için :
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Beşamel için :
  • 2 yemek kaşığı dolusu un
  • Yarım kilo süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı
Üzeri için :
  • 1 küçük kase ince kesilmiş sucuk
  • 2 adet çarliston biber
  • 1 adet kapya biber
  • 4-5 adet çeri domates
  • 1 tatlı kaşığı çörek otu

Sucuklu Beşamelli Kış Sebze Türlüsü Tarifi Yapılışı


  1. Karnabaharı brokoliyi parçalayıp 10 dk haşlayıp soğuk sudan geçirip süzelim.Bir tabağa soğuması için koyalım.
  2. Tavaya yağı koyalım pırasayı dış kabuğunu soyulup küçük doğrayıp koyalım 2-3 dk kavuralım.
  3. Sonra onuda bir tabağa alalım soğuyunca sebzeleri derin bir kaba alalım karıştıralım.
  4. Üzerine peynirleri koyalım, yumurtaları kıralım karıştıralım diğer tarafta beşamel için; yağları koyalım unu koyalım.
  5. Sonra azar azar sütü ekleyelim karıştıralım koyu kıvam alana kadar pişirelim ocağı kapatalım 5 dk soğutalım.
  6. Sonra derin bir kaptaki sebzelerin üzerine döküp karıştıralım kabartma tozu ekleyip yine çırpalım.
  7. Yağladığımız unladığımız fırın tepsisine dökelim sucukları hemen 1 dk yağda çevirelim kapatalım.
  8. Yaptığımız harcın üzerine dizelim biberlerin çekirdeği çıkarılıp ince kesilerek, domatesleri de ortadan ikiye kesilerek dizelim, çörek otunu serpelim.
  9. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dk pişirelim sonra üzerine yağlı ile kapatalım fırının üst ayarını da kapatalım.
  10. Sadece altı açık kalsın 30 dk altını pişirelim kontrollü olarak pişirelim sıcak servis yapalım afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder