Sucuklu Beşamelli Kış Sebze Türlüsü Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet küçük boy karnabahar
- 1 adet küçük boy brokoli
- 1 adet orta boy pırasa
- 1 tutam ince kıyım maydanoz
- 2 adet yumurta
- 1 küçük kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 küçük kase rendelenmiş sert beyaz peyniri
- 1 paket hamur kabartma tozu
- Yarım çay kaşığı tuz, karabiber
Sucuğu pişirmek için :
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Pırasayı pişirmek için :
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Beşamel için :
- 2 yemek kaşığı dolusu un
- Yarım kilo süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ veya zeytinyağı
Üzeri için :
- 1 küçük kase ince kesilmiş sucuk
- 2 adet çarliston biber
- 1 adet kapya biber
- 4-5 adet çeri domates
- 1 tatlı kaşığı çörek otu
Sucuklu Beşamelli Kış Sebze Türlüsü Tarifi Yapılışı
- Karnabaharı brokoliyi parçalayıp 10 dk haşlayıp soğuk sudan geçirip süzelim.Bir tabağa soğuması için koyalım.
- Tavaya yağı koyalım pırasayı dış kabuğunu soyulup küçük doğrayıp koyalım 2-3 dk kavuralım.
- Sonra onuda bir tabağa alalım soğuyunca sebzeleri derin bir kaba alalım karıştıralım.
- Üzerine peynirleri koyalım, yumurtaları kıralım karıştıralım diğer tarafta beşamel için; yağları koyalım unu koyalım.
- Sonra azar azar sütü ekleyelim karıştıralım koyu kıvam alana kadar pişirelim ocağı kapatalım 5 dk soğutalım.
- Sonra derin bir kaptaki sebzelerin üzerine döküp karıştıralım kabartma tozu ekleyip yine çırpalım.
- Yağladığımız unladığımız fırın tepsisine dökelim sucukları hemen 1 dk yağda çevirelim kapatalım.
- Yaptığımız harcın üzerine dizelim biberlerin çekirdeği çıkarılıp ince kesilerek, domatesleri de ortadan ikiye kesilerek dizelim, çörek otunu serpelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 20 dk pişirelim sonra üzerine yağlı ile kapatalım fırının üst ayarını da kapatalım.
- Sadece altı açık kalsın 30 dk altını pişirelim kontrollü olarak pişirelim sıcak servis yapalım afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder