Nefis Çikolata Kaplı Kestane Şekeri Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr çiğ kabuklu kestane
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı su
Kaplaması için;
- 300 gr çikolata (Tercihen kuvertür)
- 2 tatlı kaşığı sıvı yağ
Nefis Çikolata Kaplı Kestane Şekeri Yapımı Tarifi Yapılışı
Yemeye doyamayacağınız çok çok Lezzetli ÇİKOLATA KAPLI KESTANE ŞEKERLER’im karşınızda. Tarife geçmeden önce hatırlatayımKaydetmeyi unutmayın Canlar.
Kestanelerimiz kabuklarında çizilerek, bol suyla güzelce kaynatılır. Süre sonunda aynı kestiğimiz yerlerden açıldıklarını görecekseniz.
- İyice yumuşadıklarnda süzülüp soğuk suda bekletirler. Kabukları soyularak, derin bir tencere içerisine alınıp-çatalla ezilir.
- Şeker ilave edilerek ocağın orta ısısında kestanelerle beraber şeker hafif karamelize edilir.
- Rengi azcık döndüğünde suyu eklenip, çektirilir. Güzel dokuda bir kestane hamuru oluşacaktır.
- Bu hamuru bir gece streç film dolapta dinlendirmek çok önemli bir noktadır. Aceleniz varsa sabahtan yapıp-En az 2-3 saatte olsa dinlendirin.Süre sonunda elimizde istediğimiz formu vererek, Benmari usulünce erittiğimiz çikolatamıza güzelce bulanır.
- Her tarafının çikolatayla kaplandığından emin olun. (Sıvı yağ eklememizin sebebi kaplamamızın daha parlak olması içindir. )
- Kestane şekerlerimizi Yağlı kağıt üzerine nazikçe bırakarak buzdolabında 4-5 saat misafir edilir.
Çikolata kaplı kestane şekerlerimiz servise hazırdır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder