Nefis Çikolata Kaplı Kestane Şekeri Yapımı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr çiğ kabuklu kestane
- 1 çay bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı su
Kaplaması için;
- 300 gr çikolata (Tercihen kuvertür)
- 2 tatlı kaşığı sıvı yağ
Nefis Çikolata Kaplı Kestane Şekeri Yapımı Tarifi Yapılışı
Kestanelerimiz kabuklarında çizilerek, bol suyla güzelce kaynatılır. Süre sonunda aynı kestiğimiz yerlerden açıldıklarını görecekseniz.
- İyice yumuşadıklarnda süzülüp soğuk suda bekletirler. Kabukları soyularak, derin bir tencere içerisine alınıp-çatalla ezilir.
- Şeker ilave edilerek ocağın orta ısısında kestanelerle beraber şeker hafif karamelize edilir.
- Rengi azcık döndüğünde suyu eklenip, çektirilir. Güzel dokuda bir kestane hamuru oluşacaktır.
- Bu hamuru bir gece streç film dolapta dinlendirmek çok önemli bir noktadır. Aceleniz varsa sabahtan yapıp-En az 2-3 saatte olsa dinlendirin.Süre sonunda elimizde istediğimiz formu vererek, Benmari usulünce erittiğimiz çikolatamıza güzelce bulanır.
- Her tarafının çikolatayla kaplandığından emin olun. (Sıvı yağ eklememizin sebebi kaplamamızın daha parlak olması içindir. )
- Kestane şekerlerimizi Yağlı kağıt üzerine nazikçe bırakarak buzdolabında 4-5 saat misafir edilir.
Çikolata kaplı kestane şekerlerimiz servise hazırdır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder