Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr dana eti veya kuzu eti
- 3 su bardağı pirinç
- 2 baş sarımsak
- 2 büyük soğan
- 4 büyük boy havuç (Rendelenen veya doğranan)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
- 5-6 bardak sıcak su
Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı
- İlk olarak tencereye zeytinyağını alıyoruz. Yağ kızınca etleri ekliyoruz. Yaklaşık 40dk etleri pişmeye bırakıyoruz.
- Soğanları ekliyoruz ve 5dk kadar kavuruyoruz.
- Daha sonra rendelenen havuçları ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
- Üzerine çıkacak kadar kaynar su ekliyoruz.
- Sarımsakları içine yerleştiriyoruz ve kapağını kapatıp 10dk kadar pişiriyoruz.
- Kimyonu ve yarım saat önceden ıslattığımız pirinçleri ekliyoruz.
- Pirinçlerin üzerine 4. 5 su bardağı kaynar su ekliyoruz.
- Kapağını kapatıp, suyunu çekinceye kadar yaklaşık 10dk pişiriyoruz.
- Pilav pişince ocaktan alıyoruz ve 20dk demlenmeye bırakıyoruz. Özbek pilavı hazır. Afiyet Olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder