17 Şubat 2020 Pazartesi

Özbek Pilavı Tarifi

Özbek Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr dana eti veya kuzu eti
  • 3 su bardağı pirinç
  • 2 baş sarımsak
  • 2 büyük soğan
  • 4 büyük boy havuç (Rendelenen veya doğranan)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 5-6 bardak sıcak su

Özbek Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak tencereye zeytinyağını alıyoruz. Yağ kızınca etleri ekliyoruz. Yaklaşık 40dk etleri pişmeye bırakıyoruz.
  2. Soğanları ekliyoruz ve 5dk kadar kavuruyoruz.
  3. Daha sonra rendelenen havuçları ve tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
  4. Üzerine çıkacak kadar kaynar su ekliyoruz.
  5. Sarımsakları içine yerleştiriyoruz ve kapağını kapatıp 10dk kadar pişiriyoruz.
  6. Kimyonu ve yarım saat önceden ıslattığımız pirinçleri ekliyoruz.
  7. Pirinçlerin üzerine 4. 5 su bardağı kaynar su ekliyoruz.
  8. Kapağını kapatıp, suyunu çekinceye kadar yaklaşık 10dk pişiriyoruz.
  9. Pilav pişince ocaktan alıyoruz ve 20dk demlenmeye bırakıyoruz. Özbek pilavı hazır. Afiyet Olsun. 🍛🍛🍛🍛🍛

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder