13 Şubat 2020 Perşembe

Pastırmalı Nefis Pişi Tarifi

Pastırmalı Nefis Pişi Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Şeker
  • 1 su bardağı tam buğday unu
  • 1 su bardağı normal un
  • 1/2 (yarım) çay bardağı ılık su veya süt
  • 9-10 dilim pastırma

Pastırmalı Nefis Pişi Tarifi Yapılışı

  1. Geniş bir kaba maya ve şekeri dökelim, ılık su ile mayayı yumuşatalım, unu ve tuzu ilave edelim yoğuralım.
  2. Üzerini streçleyip 30 dk bekletelim, hamurumuz mayalansın, pastırmaları doğrayalım, tezgahımızı unlayıp hamuru açalım.
  3. Bir geniş bir bardak ağzı olabilir yuvarlak yapmak için veya kare şeklinde kesebilirsiniz içine pastırmaları koyalım.
  4. Elimizle bastırarak kapatalım, kızgın yağın içine atalım, önlü arkalı kızartalım, servis etmeden önce havlu kağıtta 1-2 dakika beklettim yağını alması için. ✔️Afiyetle

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder