Pastırmalı Nefis Pişi Tarifi
Pastırmalı Nefis Pişi Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım paket kuru maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Şeker
- 1 su bardağı tam buğday unu
- 1 su bardağı normal un
- 1/2 (yarım) çay bardağı ılık su veya süt
- 9-10 dilim pastırma
Pastırmalı Nefis Pişi Tarifi Yapılışı
- Geniş bir kaba maya ve şekeri dökelim, ılık su ile mayayı yumuşatalım, unu ve tuzu ilave edelim yoğuralım.
- Üzerini streçleyip 30 dk bekletelim, hamurumuz mayalansın, pastırmaları doğrayalım, tezgahımızı unlayıp hamuru açalım.
- Bir geniş bir bardak ağzı olabilir yuvarlak yapmak için veya kare şeklinde kesebilirsiniz içine pastırmaları koyalım.
- Elimizle bastırarak kapatalım, kızgın yağın içine atalım, önlü arkalı kızartalım, servis etmeden önce havlu kağıtta 1-2 dakika beklettim yağını alması için. Afiyetle
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder