2 Şubat 2020 Pazar

Pırasalı Mısır Unlu Börek Tarifi

Pırasalı Mısır Unlu Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3-4 adet pırasa
  • 1 adet havuç
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ (sebzeleri sotelemek için)
  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı süt
  • 1, 5 su bardağı mısır unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz
  • Yarım su bardağı sıvı yağ

Pırasalı Mısır Unlu Börek Tarifi Yapılışı



  1. Pırasalı mısır unlu börek yapmak için öncelikle 3-4 tane pırasayı ince bir şekilde doğrayalım, havucu rendeleyelim.
  2. Yapışmaz tavaya sebzeleri alalım ve az 2-3 yemek kaşığı kadar sıvı yağla sebzeler diriliğini kaybedinceye kadar kavuralım.
  3. Kavrulan sebzeleri bir tabağa alarak soğumaya bırakalım.
  4. Diğer taraftan çırpma kabında yumurtaları çırpalım, üzerine sıvı yağ, süt, mısır unu, tuz ve kabartma tozunu ekleyip tekrar çırpalım, son olarak soğuyan pırasamızı da ekleyip karıştıralım.
  5. Harcımızı yağlanmış küçük boy borcama dökerek 170 derece ısıtılmış fırında yaklaşık yarım saat pişmeye bırakalım.
  6. Üzeri kızarınca fırından alalım, dilimleyerek servis edebilirsiniz.
  7. Mısır ekmeği tadında pırasalı mısır unlu böreğimi deneyeceklere şimdiden afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder