5 Şubat 2020 Çarşamba

Sansebastian Cheesecake Tarifi

Sansebastian Cheesecake Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gr taze beyaz peynir
  • 4 yumurta
  • 125 gr pudra şekeri
  • 100 gr krema
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası

Sansebastian Cheesecake Tarifi Yapılışı

2019 yılının en çok konuşulan ve yapılan tatlısı “San Sebastian Cheescake” olmuştur. 2016 yılında İspanya’nın Sen Sebastian şehrinde gerçekleştirilen Gastronomika festivalinde başlıyor öyküsü. Sanırım son bir yılda bizler İspanyollardan bile fazla yapmış olabiliriz bu yanık eğri büğrü tatlıyı 🙈 Bu tarifi denemek istediğinizde birçok farklı malzeme ve teknikle karşılaşabilir, hangisini yapacağınıza karar veremeyebilirsiniz. Açıkcası bende ideal ve kendi damak tadıma uygun olanı bulana kadar birçok deneme yaptım ve kendimce bir orta yol buldum. Dışarda bir dilimini yemek için vereceğiniz parayla malzemesini alıp evde yapıp tüm aile doya doya yiyebilirsiniz 🤗 Şimdi gelelim tarife 👇🏻
  1. Peyniri ve pudra şekerini pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  2. Yumurtaları tek tek ekleyerek karıştırın.
  3. Kremayı ve nişastayı ekleyin ve sadece karışana kadar çırpın.
  4. Yağlı kağıdı elinizde önce buruşturun ve 18 cm lik çember kalıba kenarlarını da kaplayacak şekilde serin ve kalıbınızı fırın tepsisine koyun.
  5. Harcı çembere dökün. İçinde ki hava kabarcıklarının çıkması için fırın tepsisini birkaç kez tezgaha vurun.
  6. Önceden ısıtılmış 200 C fırında 40-45 dk kadar pişirin. Üzeri kızarmış ama fırından çıkartırken ortası sallanıyor olmalı. Beğenmeden geçmeyin kaydetmeyi unutmayın 🥰
Not: Ben içinin çok akışkan kıvamlı halindense biraz daha pişmiş ve nemli olmasını seviyorum. Eğer siz akışkan olmasını istiyorsanız pişirme süresini 30-35 dk olarak ayarlayın 😉

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder