Lezzetiyle Hayran Bırakacak Kalbura Bastı Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için ;
- 2 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 paket margarin (200 gram)
- 5 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- Un
Şerbeti için
- 2 su bardağı şeker
- 2 su bardağı su
- 1 ince dilim limon
İçi için
- Dövülmüş ceviz
Lezzetiyle Hayran Bırakacak Kalbura Bastı Tarifi Yapılışı
İlk olarak her tatlıda yaptığımız gibi şerbetini hazırlayalım
(Ben her zaman bire bir kullanıyorum yani bir bardak şekere bir bardak su )
(Ben her zaman bire bir kullanıyorum yani bir bardak şekere bir bardak su )
- Hamurumuz için önceden çıkardığımız margarini yoğurma kabına alalım eritmiyoruz
- Daha sonra yumurtayı, şekeri ,yoğurdu ,sıvı yağı ,irmiği ,vanilya ve kabartma tozunu koyup karıştıralım. Karışan karışıma azar azar un ilave edip ele yapışmayan hamur elde edelim.
- Yumurtadan küçük bezeler yapıp şekil verelim ister rendenin tarafıyla ister başka şekilde size kalmış ben patates doğrama aparatı ile yaptım tercih sizin
- Bezelerimi alıp şekil verdikten sonra cevizi koyup kapatalım.
- Yağladığımız fırın tepsisine dizelim ve önceden beş dk kadar ısıttığımız fırının orta tarafına koyalım 25 dk pişirdikten sonra ılıyan şerbeti sıcak tatlımıza dökelim dinlendirdikten sonra afiyet yiyelim
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder