5 Şubat 2020 Çarşamba

Lezzetiyle Hayran Bırakacak Kalbura Bastı Tarifi

Lezzetiyle Hayran Bırakacak Kalbura Bastı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için ;
  • 2 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 paket margarin (200 gram)
  • 5 yemek kaşığı irmik
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Un
Şerbeti için
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
  • 1 ince dilim limon
İçi için
  • Dövülmüş ceviz

Lezzetiyle Hayran Bırakacak Kalbura Bastı Tarifi Yapılışı

İlk olarak her tatlıda yaptığımız gibi şerbetini hazırlayalım
(Ben her zaman bire bir kullanıyorum yani bir bardak şekere bir bardak su )
  1. Hamurumuz için önceden çıkardığımız margarini yoğurma kabına alalım eritmiyoruz
  2. Daha sonra yumurtayı, şekeri ,yoğurdu ,sıvı yağı ,irmiği ,vanilya ve kabartma tozunu koyup karıştıralım. Karışan karışıma azar azar un ilave edip ele yapışmayan hamur elde edelim.
  3. Yumurtadan küçük bezeler yapıp şekil verelim ister rendenin tarafıyla ister başka şekilde size kalmış ben patates doğrama aparatı ile yaptım tercih sizin ❣️
  4. Bezelerimi alıp şekil verdikten sonra cevizi koyup kapatalım.
  5. Yağladığımız fırın tepsisine dizelim ve önceden beş dk kadar ısıttığımız fırının orta tarafına koyalım 25 dk pişirdikten sonra ılıyan şerbeti sıcak tatlımıza dökelim dinlendirdikten sonra afiyet yiyelim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder