Sebzeli Mantar Dolma Tarifi İçin Malzemeler
- 2 kilo mantar
- 2 domates
- 2 yeşil biber
- 2 soğan
- 5 diş sarımsak
- 1 tutam maydanoz
- 1’er tatlı kaşığı tuz, karabiber,toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı efnan bitkisel karışım
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytin yağı
Üzeri için;
- Kaşar peynir
Sebzeli Mantar Dolma Tarifi Yapılışı
- Mantarların saplarını çıkartın, yıkayın ters çevirin kurumaya bırakın. Soğanları yemeklik doğrayın yağda kavurun.
- Sarımsakları kıyıp ekleyin biberleri küp küp doğrayın ilave edin, mantar saplarını da doğrayıp ekleyin.
- Mantar sapları hepsi olmayacak, yeteri kadar domatesi küp küp doğrayıp ilave edin, baharatları ekleyin.
- Suyunu çekene kadar pişirin, ocağın altını kapatın maydanozları doğrayıp karıştırın mantarları tepsiye dizin.
- İç harcı doldurun 180 derecede yaklaşık yarım saat pişirin tercihen kaşar dilimi ekleye bilirsiniz.
- Kaşarlar eriyince hafif kızarınca fırından alın afiyetler olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder