11 Şubat 2020 Salı

Sebzeli Mantar Dolma Tarifi

Sebzeli Mantar Dolma Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 kilo mantar
  • 2 domates
  • 2 yeşil biber
  • 2 soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 1’er tatlı kaşığı tuz, karabiber,toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı efnan bitkisel karışım
  • 1/2 (yarım) çay bardağı zeytin yağı
Üzeri için;
  • Kaşar peynir

Sebzeli Mantar Dolma Tarifi Yapılışı

  1. Mantarların saplarını çıkartın, yıkayın ters çevirin kurumaya bırakın. Soğanları yemeklik doğrayın yağda kavurun.
  2. Sarımsakları kıyıp ekleyin biberleri küp küp doğrayın ilave edin, mantar saplarını da doğrayıp ekleyin.
  3. Mantar sapları hepsi olmayacak, yeteri kadar domatesi küp küp doğrayıp ilave edin, baharatları ekleyin.
  4. Suyunu çekene kadar pişirin, ocağın altını kapatın maydanozları doğrayıp karıştırın mantarları tepsiye dizin.
  5. İç harcı doldurun 180 derecede yaklaşık yarım saat pişirin tercihen kaşar dilimi ekleye bilirsiniz.
  6. Kaşarlar eriyince hafif kızarınca fırından alın afiyetler olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder