Tartolet Tarifi İçin Malzemeler
- 100 gr tereyağı veya margarin
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yumurta
- 1 paket vanilya
- 1, 5 -2 su bardağı un (Kontrollü koyululacak )
Krema için
- 1 buçuk su bardağı süt
- 1 dolu yemek kaşığı nişasta
- 1 dolu yemek kaşığı un
- Yarım paket kremşanti
- 2 dolu yemek kaşığı şeker
Üstü için
- Çeşitli meyveler ben kivi, muz ve nar kullandım
Tartolet Tarifi Yapılışı
Tart kalıbınız olmasa da küçük tart kağıtlarıyla yapabileceğimiz bir tarif.
- Un hariç diğer bütün malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz.
- En son unu yavaş yavaş ilave ediyoruz. Kontrollü olmakta yarar var.
- Yumurtanın büyüklüğünden unun yapısına kadar her şey tarifi etkileyebiliyor.
- Yumuşak bir hamur elde edip dolapta 10 dakika kadar dinlendiriyoruz.
- Daha sonra dinlenen hamuru açıp küçük tart kalıbına sığacak şekilde yuvarlak olarak kesiyoruz. Ben su bardağı ile kesip tart kalıbında elimle düzelttim fazlalıkları aldım.
- Tart kağıtlarına hamuru yerleştirdikten sonra çatalla delikler açıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
- Pişen tartoletleri soğumaya bırakırken bir yandan kremamızı hazırlıyoruz.
- Krema iyice koyulaşana kadar pişirip ilk sıcağı çıkınca kremşantiyi ilave edip pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
- Soğuyan tartoletlerimize ılıyan kremamızdan kaşık yardımı ile koyup dinlendiriyoruz.
- Üzerini de dilediğini şekilde servise yakın süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder