18 Şubat 2020 Salı

Tartolet Tarifi

Tartolet Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gr tereyağı veya margarin
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1, 5 -2 su bardağı un (Kontrollü koyululacak )
Krema için
  • 1 buçuk su bardağı süt
  • 1 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 1 dolu yemek kaşığı un
  • Yarım paket kremşanti
  • 2 dolu yemek kaşığı şeker
Üstü için
  • Çeşitli meyveler ben kivi, muz ve nar kullandım

Tartolet Tarifi Yapılışı

Tart kalıbınız olmasa da küçük tart kağıtlarıyla yapabileceğimiz bir tarif.
  1. Un hariç diğer bütün malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz.
  2. En son unu yavaş yavaş ilave ediyoruz. Kontrollü olmakta yarar var.
  3. Yumurtanın büyüklüğünden unun yapısına kadar her şey tarifi etkileyebiliyor.
  4. Yumuşak bir hamur elde edip dolapta 10 dakika kadar dinlendiriyoruz.
  5. Daha sonra dinlenen hamuru açıp küçük tart kalıbına sığacak şekilde yuvarlak olarak kesiyoruz. Ben su bardağı ile kesip tart kalıbında elimle düzelttim fazlalıkları aldım.
  6. Tart kağıtlarına hamuru yerleştirdikten sonra çatalla delikler açıyoruz.
  7. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırına üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
  8. Pişen tartoletleri soğumaya bırakırken bir yandan kremamızı hazırlıyoruz.
  9. Krema iyice koyulaşana kadar pişirip ilk sıcağı çıkınca kremşantiyi ilave edip pürüzsüz olana kadar çırpıyoruz.
  10. Soğuyan tartoletlerimize ılıyan kremamızdan kaşık yardımı ile koyup dinlendiriyoruz.
  11. Üzerini de dilediğini şekilde servise yakın süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder