Tepsi Böreği Tarifi

Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 tane yufka
  • Lor peyniri
  • 100 gram tereyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 şişe soda
  • 2 tane yumurta

Tepsi Böreği Tarifi Yapılışı

  1. Fırın tepsisini yağlayalım. 1 tane yufkayı ayarlayarak koyalım. Tereyağını ufak ufak keserek her yerine azar azar koyalım.
  2. Peynirden de biraz serpip diğer yufkayı koyalım.Her kata tereyağından ve peynirden azar azar koyarak 6 katı tamamlayalım.
  3. Sütü, yumurtayı, sodayı ve sıvı yağı karıştıralım. Yufkaların her yeri ıslanacak şekilde tepsiye dökelim.
  4. 1-2 saat kadar bekletip çekmesini sağlayalım. 180 derece fırında 35 dakika dikkatli pişirelim. Afiyet olsun. 😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi

  24 Kişilik Kıbrıs Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler 1 litre süt 1 çay bardağı şeker 3 yemek kaşığı un 2 yemek kaşığı nişasta 1 paket krem şan...