13 Şubat 2020 Perşembe

Patates Musakka Tarifi

Patates Musakka Tarifi İçin Malzemeler

  •  250 gram dana kıyma
  •  1 adet orta boy kuru soğan
  •  2 adet orta boy patates
  •  5 yemek kaşığı yoğurt
  •  1 adet yumurta
  •  Sıvı yağ
  • Tuz ve kırmızı toz biber

Patates Musakka Tarifi Yapılışı

  1. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp kızgın yağda pembeleşince kıymayı tuzu ve baharatları da ilave edip kavuruyoruz.
  2. Patatesleri soyup küp küp doğrayıp yıkıyoruz.
  3. Suyu süzülen patatesleri ve kavrulan iç harcımızı borcama koyup karıştırıyoruz.
  4. Yarım çay bardağı su ilave edip 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriyoruz.
  5. Derin bir kapta yoğurt, yumurta ve bir tutam tuzu iyice çırpıp fırında 20 dakika pişen yemeğimizin üzerine eşit bir şekilde döküp tekrar fırına sürüyoruz ve üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  6. Yanında yoğurt ile servis ediyoruz.
Ben baharat olarak sadece kırmızı toz biber kullandım ama siz isterseniz kekik ya da kırmızı pul biberde ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun 🤗😊

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder