Patates Musakka Tarifi İçin Malzemeler
- 250 gram dana kıyma
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 2 adet orta boy patates
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 adet yumurta
- Sıvı yağ
- Tuz ve kırmızı toz biber
Patates Musakka Tarifi Yapılışı
- Kuru soğanı yemeklik doğrayıp kızgın yağda pembeleşince kıymayı tuzu ve baharatları da ilave edip kavuruyoruz.
- Patatesleri soyup küp küp doğrayıp yıkıyoruz.
- Suyu süzülen patatesleri ve kavrulan iç harcımızı borcama koyup karıştırıyoruz.
- Yarım çay bardağı su ilave edip 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 20 dakika pişiriyoruz.
- Derin bir kapta yoğurt, yumurta ve bir tutam tuzu iyice çırpıp fırında 20 dakika pişen yemeğimizin üzerine eşit bir şekilde döküp tekrar fırına sürüyoruz ve üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
- Yanında yoğurt ile servis ediyoruz.
Ben baharat olarak sadece kırmızı toz biber kullandım ama siz isterseniz kekik ya da kırmızı pul biberde ilave edebilirsiniz.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder