Tereyağlı Zerdaçallı Spagetti Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket spagetti
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Tereyağlı Zerdaçallı Spagetti Tarifi Yapılışı
- Spagetti suyumuzu tencereye koyup kaynamasını bekleyelim.
- Kaynadıktan sonra spagettilerımızı kaynayan suya atıp içine tuz, sıvı yağ ve zerdeçalı atalım.
- Spagetti yumuşadıktan sonra suyunu süzüp tereyağını tenceremiz de eritelim.
- Üstüne spagettilerı koyup kasıkla çeviirip altını kapatalım.
- Sos tavamızda tereyağını eritip, salça ve baharatlarını ekleyip birazcık suyla kavuralım.
- Tabağımıza spagetti daha sonrada sostan koyup servis yapalım. Afiyet olsun.
Not: Zerdaçallı kaynayan suyu atmamızın sebebi rengine sarılık vermesi için tadında hiç bir değişiklik yapmıyori rahatlıkla kullanabilirsiniz. Spagetti çabuk birbirine yapıştığı için sürekli çatalla karıştıralım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder