2 Şubat 2020 Pazar

Tereyağlı Zerdaçallı Spagetti Tarifi

Tereyağlı Zerdaçallı Spagetti Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket spagetti
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 3 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Tereyağlı Zerdaçallı Spagetti Tarifi Yapılışı

  1. Spagetti suyumuzu tencereye koyup kaynamasını bekleyelim.
  2. Kaynadıktan sonra spagettilerımızı kaynayan suya atıp içine tuz, sıvı yağ ve zerdeçalı atalım.
  3. Spagetti yumuşadıktan sonra suyunu süzüp tereyağını tenceremiz de eritelim.
  4. Üstüne spagettilerı koyup kasıkla çeviirip altını kapatalım.
  5. Sos tavamızda tereyağını eritip, salça ve baharatlarını ekleyip birazcık suyla kavuralım.
  6. Tabağımıza spagetti daha sonrada sostan koyup servis yapalım. Afiyet olsun. 😀
Not: Zerdaçallı kaynayan suyu atmamızın sebebi rengine sarılık vermesi için tadında hiç bir değişiklik yapmıyori rahatlıkla kullanabilirsiniz. Spagetti çabuk birbirine yapıştığı için sürekli çatalla karıştıralım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder