2 Şubat 2020 Pazar

Saçaklı Poğaça Tarifi

Saçaklı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 2 yumurta akı sarıları üzerine
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
  • 1 paket kuru maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Aldığı kadar un Ben yaklaşık 4 su bardağı un kullandım kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Arası İçin;
  • Taze sürülebilir peynir ( Ben pınar beyaz peynir tercih ettim siz sevdiğiniz başka bir peynirde kullanabilirsiniz)
  • İnce kıyılmış maydanoz

Saçaklı Poğaça Tarifi Yapılışı

Merhabalar en sevdiğim mayalı poğaçaların başında yer alıyor kendileri🤗 kesinlikle deneyin derim.


  1. Öncelikle yoğuracağımız kalıbın içine süt, su, şeker ve mayayı alıp karıştıralım.
  2. 10 dakika kadar bekletip mayanın aktif hale gelmesini bekleyelim.
  3. Daha sonra yumurta akı, zeytinyağı, tereyağı ve tuzu ekleyip karıştıralım.
  4. Unu yavaş yavaş ekleyip orta sertlikle bir hamur elde edelim.
  5. 1 saat mayalanmaya bırakalım.
  6. Mayalanınca mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp tepsiye aralıklı dizin.
  7. Yaklaşık yarım saatte tepside mayalanmasını sağlayın.
  8. Yumurta sarılarını hafifçe mayasını söndürmeden üzerlerine sürün.
  9. 180 derecede soğuk fırına atın ve fırını tepsiyi attıktan sonra çalıştırınız birazda orda mayalansın.
  10. Soğuyan poğaçaların bir kenarına önce taze peynir sürün.
  11. Daha sonra ince kıyılmış maydanoza batırın. Afiyet olsun 🙋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder