Saçaklı Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 2 yumurta akı sarıları üzerine
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı yumuşamış tereyağı
- 1 paket kuru maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Aldığı kadar un Ben yaklaşık 4 su bardağı un kullandım kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin.
Arası İçin;
- Taze sürülebilir peynir ( Ben pınar beyaz peynir tercih ettim siz sevdiğiniz başka bir peynirde kullanabilirsiniz)
- İnce kıyılmış maydanoz
Saçaklı Poğaça Tarifi Yapılışı
Merhabalar en sevdiğim mayalı poğaçaların başında yer alıyor kendileri kesinlikle deneyin derim.
- Öncelikle yoğuracağımız kalıbın içine süt, su, şeker ve mayayı alıp karıştıralım.
- 10 dakika kadar bekletip mayanın aktif hale gelmesini bekleyelim.
- Daha sonra yumurta akı, zeytinyağı, tereyağı ve tuzu ekleyip karıştıralım.
- Unu yavaş yavaş ekleyip orta sertlikle bir hamur elde edelim.
- 1 saat mayalanmaya bırakalım.
- Mayalanınca mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayıp tepsiye aralıklı dizin.
- Yaklaşık yarım saatte tepside mayalanmasını sağlayın.
- Yumurta sarılarını hafifçe mayasını söndürmeden üzerlerine sürün.
- 180 derecede soğuk fırına atın ve fırını tepsiyi attıktan sonra çalıştırınız birazda orda mayalansın.
- Soğuyan poğaçaların bir kenarına önce taze peynir sürün.
- Daha sonra ince kıyılmış maydanoza batırın. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder