7 Şubat 2020 Cuma

Üçgen Mantı Tarifi

Üçgen Mantı Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için:
  • 2 kase un
  • 1 tane yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Su
İç harcı için:
  • 100 gr kıyma
  • 1 küçük soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Çay kaşığının ucuyla karabiber
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı tuz
Haşlamak için:
  • Su
  • Tuz
Üst sosu için:
  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Üçgen Mantı Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce bir kaba un, yumurta, tuz ve su eklenerek hamur yoğrulur ve dinlenmesi için dolaba kaldırılır.
  2. Daha sonra iç harcı için; bir kaba kıyma, salça soğan, sarımsak, tuz ve baharatlar eklenerek karıştırılıp hazırlanır.
  3. Yoğurmuş olduğumuz hamur 2 bezeye ayrılır. Ayrılan bezenin biri oklava yardımıyla açılır ve bıçakla kare olacak şekilde kesilip iç harcı da eklenerek üçgen şeklinde kapatılır.
  4. Tüm hamurlara bu işler yapılarak mantılar bitirilir. Tencereye su eklenerek kaynamaya bırakılır kaynayan suya tuz atılarak yapmış olduğumuz mantılar eklenerek 15 dakika haşlanır.
  5. Hamurlar haşlanırken 1 kase yoğurda sarımsak ve tuz eklenerek karıştırılır. 1 küçük sos tavasına zeytinyağı eklenerek ısıtılır ısıyan yağa kırmızı pul biberde eklenerek altı kapatılır.
  6. Haşlanan mantılar bir tabağa alınarak üzerine önce yoğurt, sonra biberli sos eklenerek servis edilir. Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder