17 Şubat 2020 Pazartesi

Yalancı Antep Fıstığı Tarifi

Yalancı Antep Fıstığı Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 yaprak ıspanak (Saplarından ayırıp haşlayın püre haline getirin)
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı +1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağında bir parmak eksik sıvı yağ
  • 2 vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Yalancı Antep Fıstığı Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle yumurta ve şekeri iyice çırpalım ıspanak püresini ve sıvı yağı da koyup karıştıralım.
  2. Daha sonra unu ,vanilyayı ve kabartma tozunu da ekleyip iyice karıştırıp yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına döküyoruz. Yaklaşık 15 dk da pişiyor kürdan testi yapın. Piştiyse fırından alıyoruz.
  3. Soğumaya bırakıyoruz.
  4. Soğuduğu zaman dilimleyip rondodan geçiriyoruz.
  5. Geniş bir tepsiye döküp 1/2 gün bekletiyoruz. Tekrar rondodan geçirip küçük poşetlere koyup derin dondurucuda saklayın, gerektiği zaman çıkarıp kullanın. Yalancı fıstığımız hazır. benim yaklaşık 15 poşet fıstığım oldu. 🥰

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder