14 Şubat 2020 Cuma

Yedikçe Yedirten Bulgurlu Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi

Yedikçe Yedirten Bulgurlu Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 gram kuşbaşı et
  • 1 su bardağı yemeklik bulgur
  • 1 su bardağı yeşil mercimek
  • 1 soğan
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz
  • Su

Yedikçe Yedirten Bulgurlu Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi Yapılışı

  1. Yağı, soğanı, kuşbaşıları tencereye alıp kavuruyoruz salçasını ekleyip 1-2 karıştırıyoruz.
  2. Yıkadığımız mercimek ve bulguru tencereye döküyoruz.
  3. Yaklaşık 10 bardak sıcak su ilave edip orta ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  4. Ara ara kontrol edip suyu azalmışsa su ekliyoruz.Pişmeye yakın tuz ve baharatlarını ekliyoruz mercimekleri kontrol ediyoruz eğer pişmişler ise kapatıyoruz.
  5. Dilerseniz düdüklü tencerede de yapabilirsiniz daha çabuk pişer.Gerçekten çok lezzetli bir yemek yanında soğan salatasıyla tüketebilirsiniz.Afiyet olsun 😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder