Yedikçe Yedirten Bulgurlu Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi
Yedikçe Yedirten Bulgurlu Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 200 gram kuşbaşı et
- 1 su bardağı yemeklik bulgur
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 soğan
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı salça
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
- Su
Yedikçe Yedirten Bulgurlu Yeşil Mercimek Yemeği Tarifi Yapılışı
- Yağı, soğanı, kuşbaşıları tencereye alıp kavuruyoruz salçasını ekleyip 1-2 karıştırıyoruz.
- Yıkadığımız mercimek ve bulguru tencereye döküyoruz.
- Yaklaşık 10 bardak sıcak su ilave edip orta ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- Ara ara kontrol edip suyu azalmışsa su ekliyoruz.Pişmeye yakın tuz ve baharatlarını ekliyoruz mercimekleri kontrol ediyoruz eğer pişmişler ise kapatıyoruz.
- Dilerseniz düdüklü tencerede de yapabilirsiniz daha çabuk pişer.Gerçekten çok lezzetli bir yemek yanında soğan salatasıyla tüketebilirsiniz.Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder