Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı (Mükemmel Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 çay bardağı yeşil mercimek
- 3 çay bardağı pilavlık bulgur
- 1 büyük kuru soğan
- 1 büyük kapya biber
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı dolusu salça
- 3 su bardağı et veya tavuk suyu
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Tuz (Damak tadınıza göre)
Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı (Mükemmel Lezzet) Tarifi Yapılışı
Arkadaşlar, bu pilavı mutlaka denemelisiniz. kapya biber ve et suyu müthiş lezzet veriyor. Buyurun tarifime;
- Yeşil mercimeği küçük bir tencereye alıp 3 su bardağı su ekleyip, kaynadıktan sonra 5 dakika haşlayalım.
- Süzgece döküp kenarda bekletelim.
- Pilav tenceresine yağları koyup, kuru soğanı çok küçük yemeklik doğrayıp ekleyelim.
- Kapya biberi soğandan biraz daha büyük doğrayıp soğana ekleyerek sararıncaya kadar kavuralım.
- Salçayı ilave edip kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
- Bulguru ekleyip biraz daha kavurup et veya tavuk suyunu dökelim.
- Yeşil mercimeği de ekleyip karıştıralım.
- Pulbiber, karabiber ve tuzunu ekleyip karıştıralım.
- Kapağını kapayıp, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirelim. 15 dakika demlendirelim. servise hazır, afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder