13 Şubat 2020 Perşembe

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı (Mükemmel Lezzet) Tarifi

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı (Mükemmel Lezzet) Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 çay bardağı yeşil mercimek
  • 3 çay bardağı pilavlık bulgur
  • 1 büyük kuru soğan
  • 1 büyük kapya biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça
  • 3 su bardağı et veya tavuk suyu
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz (Damak tadınıza göre)

Yeşil Mercimekli Bulgur Pilavı (Mükemmel Lezzet) Tarifi Yapılışı

Arkadaşlar, bu pilavı mutlaka denemelisiniz. kapya biber ve et suyu müthiş lezzet veriyor. Buyurun tarifime;


  1. Yeşil mercimeği küçük bir tencereye alıp 3 su bardağı su ekleyip, kaynadıktan sonra 5 dakika haşlayalım.
  2. Süzgece döküp kenarda bekletelim.
  3. Pilav tenceresine yağları koyup, kuru soğanı çok küçük yemeklik doğrayıp ekleyelim.
  4. Kapya biberi soğandan biraz daha büyük doğrayıp soğana ekleyerek sararıncaya kadar kavuralım.
  5. Salçayı ilave edip kokusu çıkıncaya kadar kavuralım.
  6. Bulguru ekleyip biraz daha kavurup et veya tavuk suyunu dökelim.
  7. Yeşil mercimeği de ekleyip karıştıralım.
  8. Pulbiber, karabiber ve tuzunu ekleyip karıştıralım.
  9. Kapağını kapayıp, kaynadıktan sonra kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirelim. 15 dakika demlendirelim. servise hazır, afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder