13 Şubat 2020 Perşembe

Yoğurtlu Kereviz Salatası Tarifi

Yoğurtlu Kereviz Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet orta boy kereviz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 5 yemek kaşığı süzme yoğurt veya normal yoğurt
  • Yarım yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 4 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı ceviz

Yoğurtlu Kereviz Salatası Tarifi Yapılışı

  1. Kerevizleri rendeleyin.
  2. 3 yemek kaşığı zeytinyağını tavaya ekleyin ve kerevizleri tavaya ekleyin orta ateşte 10 dakika kavurun.
  3. Kavrulan kerevizleri soğumaya alın.
  4. Kerevizler soğuduktan sonra üzerine 5 yemek kaşığı yoğurt, yarım yemek kaşığı mayonez, sarımsakları döverek ekleyin ve karıştırın.
  5. Son olarak karışımın içine cevizleri iri parçalar şeklinde parçalayarak ekleyin, cevizlerden bir miktar üzerini süslemek için ayırın.
    Not: Mayonez sevmeyen sadece yoğurtla yapabilir, mayonez olmadanda lezzetli oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder