40 Kişilik Doğum Günü Pastası Tarifi İçin Malzemeler
Pandispanyası için.
- 6 adet yumurta
- 3 kahve fincanı tozşeker
- 1 çay bardağı sıcak su
- Yarım çay bardağı nişasta
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- 2 silme su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Kreması için
- 1 su bardağından 2 parmak eksik un
- 1 su bardağından 2 parmak eksik nişasta
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
- 1 yumurta sarısı
- 1 dolu çorba kaşığı tereyağ
- 1 paket kremşanti
İçine koymak için
- Çikolata
- Muz
Üzerine sürmek için
- 2 paket kremşanti
Süslemek için
- Çikolata
- Bonibon
- Sürpriz yumurta
40 Kişilik Doğum Günü Pastası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle pandispanyası için 6 yumurtanın sarısını şekerle birlikte köpürene kadar iyice çırpın.
- Ayrı yerde beyazlarını bir çimdik tuzla köpürene kadar çırpın. İyice köpüren sarısının içine yavaş yavaş ve karıştırarak suyu sıvı yağı ekleyin. Güzelce karıştırın.
- Daha sonra unu üzerine kabartma tozu vanilya ve nişastayı ekleyip çırpın.
- Son olarak kremşanti kıvamına gelen beyazlarını yavaşça spatulayla karıştırarak ekleyin ve büyük dikdörtgen kalıba dökün.
- 180 derece ısınmıs fırında 20- 25 dk pişirin.
- Soğuyunca kalıptan çıkarın kreması için tereyağ hariç bütün malzemeleri tencereye alın
- Krema kıvamına gelene kadar karıştırın indirmeye yakın tereyağını ekleyin ve bi taşım daha kaynatıp ocaktan alın kremşantiyi içine döküp iyice çırpın ve soğumaya bırakın
- Pandispanyayı ortadan ikiye kesin arasına biraz kremadan sürün üzerine doğranmış muzları ve çikolatayı dökün.
- Üzerine de kalan kremayı dökün ve diğer keki üzerine kapatın kremşantiyle Pastanın heryerini kaplayın ve sıkma torbasına kalan şantiyi koyup pastanın kenarlarına ve üstüne şekil vererek sıkın.
- Son olarak üstünü çikolata bonibon ve sürpriz yumurtayla istediğiniz şekilde süsleyip dolapta en az 2 saat dinlendirip servis edebilirsiniz
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder