15 Mart 2020 Pazar

40 Kişilik Doğum Günü Pastası Tarifi

40 Kişilik Doğum Günü Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Pandispanyası için.
  • 6 adet yumurta
  • 3 kahve fincanı tozşeker
  • 1 çay bardağı sıcak su
  • Yarım çay bardağı nişasta
  • 2 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 2 silme su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
Kreması için
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik un
  • 1 su bardağından 2 parmak eksik nişasta
  • 1 litre süt
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 dolu çorba kaşığı tereyağ
  • 1 paket kremşanti
İçine koymak için
  • Çikolata
  • Muz
Üzerine sürmek için
  • 2 paket kremşanti
Süslemek için
  • Çikolata
  • Bonibon
  • Sürpriz yumurta

40 Kişilik Doğum Günü Pastası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle pandispanyası için 6 yumurtanın sarısını şekerle birlikte köpürene kadar iyice çırpın.
  2. Ayrı yerde beyazlarını bir çimdik tuzla köpürene kadar çırpın. İyice köpüren sarısının içine yavaş yavaş ve karıştırarak suyu sıvı yağı ekleyin. Güzelce karıştırın.
  3. Daha sonra unu üzerine kabartma tozu vanilya ve nişastayı ekleyip çırpın.
  4. Son olarak kremşanti kıvamına gelen beyazlarını yavaşça spatulayla karıştırarak ekleyin ve büyük dikdörtgen kalıba dökün.
  5. 180 derece ısınmıs fırında 20- 25 dk pişirin.
  6. Soğuyunca kalıptan çıkarın kreması için tereyağ hariç bütün malzemeleri tencereye alın
  7. Krema kıvamına gelene kadar karıştırın indirmeye yakın tereyağını ekleyin ve bi taşım daha kaynatıp ocaktan alın kremşantiyi içine döküp iyice çırpın ve soğumaya bırakın
  8. Pandispanyayı ortadan ikiye kesin arasına biraz kremadan sürün üzerine doğranmış muzları ve çikolatayı dökün.
  9. Üzerine de kalan kremayı dökün ve diğer keki üzerine kapatın kremşantiyle Pastanın heryerini kaplayın ve sıkma torbasına kalan şantiyi koyup pastanın kenarlarına ve üstüne şekil vererek sıkın.
  10. Son olarak üstünü çikolata bonibon ve sürpriz yumurtayla istediğiniz şekilde süsleyip dolapta en az 2 saat dinlendirip servis edebilirsiniz

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder