5 Dakikada Mayasız Lavaş Tarifi
5 Dakikada Mayasız Lavaş Tarifi İçin Malzemeler
- Yaklaşık 4 su bardağı un (200 ml. lik bardakla)
- 1, 5 su bardağı su
- 1, 5 tatlı kaşığı tuz
5 Dakikada Mayasız Lavaş Tarifi Yapılışı
- Tüm malzemeyi karıştırma kabına alıp iyice yoğuruyoruz. Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur olmalı.
- Üzerini kapatıp yarım saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Sonrasında ceviz büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz.
- Hafif unlanmış tezgahta yufkadan az miktar kalın olacak şekilde açıyoruz.
- Önceden ısıttığımız tavada yüksek ateşte kısa süreli arkalı önlü pişiriyoruz.
- Kabarcıklar oluştuktan sonra arka yüzü çevirip ara ara oynatarak balonlaşma bittikten sonra kurutmayacak şekilde ocaktan alabilirsiniz.
- Pişen lavaşları kurumaması için bir bezle örtebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder