Beşamel Soslu Lezzet Bombası Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet orta boy karnabahar
- 250 gram kıyma
- 3 adet orta boy havuç
- 2 adet patates
- 1, 5 yemek kaşığı tereyağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
Besamel sosu için:
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı un
- 1, 5 büyük su bardağı süt
- 1 tutam tuz ve karabiber
Üzeri için:
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Beşamel Soslu Lezzet Bombası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle karnabaharları temizleyip haşlıayalm.
- Karnabaharımız haşlanırken bir yandan kıymamızı suyunu çekene kadar kavurduktan sonra tereyağını ekleyip küçük küçük doğradığımız havuçları ve küp doğranmış patatesleri ekleyip biraz daha kavuralım.
- Beşamel sosu:1 dolu yemek kaşığı tereyağını eritip 2 yemek kaşığı unu kavuralım.
- Üzerine sütümüzü ekleyip katı bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim kaynamaya başladığında tuz ve karabiberimizi ekleyelim.
- Karnabaharımızı ve kıymalı harcımızı birbirine karıştırdıktan sonra borcamımıza alalım,
- Üzerini pişirdiğimiz beşamel sosunu döküp peynirimizi serpelim.
- 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dk kadar pişirelim.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder