15 Mart 2020 Pazar

Beşamel Soslu Lezzet Bombası Tarifi

Beşamel Soslu Lezzet Bombası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy karnabahar
  • 250 gram kıyma
  • 3 adet orta boy havuç
  • 2 adet patates
  • 1, 5 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Besamel sosu için:
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1, 5 büyük su bardağı süt
  • 1 tutam tuz ve karabiber
Üzeri için:
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Beşamel Soslu Lezzet Bombası Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle karnabaharları temizleyip haşlıayalm.
  2. Karnabaharımız haşlanırken bir yandan kıymamızı suyunu çekene kadar kavurduktan sonra tereyağını ekleyip küçük küçük doğradığımız havuçları ve küp doğranmış patatesleri ekleyip biraz daha kavuralım.
  3. Beşamel sosu:1 dolu yemek kaşığı tereyağını eritip 2 yemek kaşığı unu kavuralım.
  4. Üzerine sütümüzü ekleyip katı bir kıvam alana kadar karıştırarak pişirelim kaynamaya başladığında tuz ve karabiberimizi ekleyelim.
  5. Karnabaharımızı ve kıymalı harcımızı birbirine karıştırdıktan sonra borcamımıza alalım,
  6. Üzerini pişirdiğimiz beşamel sosunu döküp peynirimizi serpelim.
  7. 180 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dk kadar pişirelim.
Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder