Etli Biber Dolması (Antep Biberi) Tarifi
Etli Biber Dolması (Antep Biberi) Tarifi İçin Malzemeler
- 15 adet orta boy dolmalık biber
- 250 gr. dana kıyma
- 1 su bardağı dolmalık pirinç
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2-3 adet domates
- Yarım demet maydanoz
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı somak ekşi (1 adet limon)
- 2 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Kuru nane
Etli Biber Dolması (Antep Biberi) Tarifi Yapılışı
- Dolmalık biberleri yıkayalım, sap kısımını keselim ve çekirdekleri çıkartalım.
- Şimdi iç malzemesini hazırlayalım. Pirinçleri yıkayıp süzelim domateslerin kabuklarını soyalım ve kıyalım rondodan da geçirebilirsiniz.
- Kıymayı, yemeklik doğranmış soğanı, sıvı yağın yarısını, pirinçi, domatesleri, nane, maydanoz, tuz ve karabiber 1 tatlı kaşığı kadar somak ekşi ile karıştıralım.
- Bir tatlı kaşığı yardımı ile biberlerin içini hazırladığınız harcı doldurun, çok fazla sıkıştırmamaya özen gösterelim çünkü pirinçler piştikçe şişmeye başlayacak.
- Üzerine domates dilimleyerek kapak yapabilirsiniz.
- Dolmalık biberleri ortaboy bir tencereye dik ve yakın olarak yerleştirin.
- Kalan yağı, domates salçasını ve 1 tatlı kaşığı somak ekşi küçük bir kapta içine iki bardak kaynar su ilave ederek hazırladığınız sosu biberlerin üzerine dökelim.
- Kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte pişirelim.
- Biberlere çatalla dokununca rahat deliniyorsa dolma pişmiş ve servise hazır demektir. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder