11 Mart 2020 Çarşamba

Etli Biber Dolması (Antep Biberi) Tarifi

Etli Biber Dolması (Antep Biberi) Tarifi İçin Malzemeler

  • 15 adet orta boy dolmalık biber
  • 250 gr. dana kıyma
  • 1 su bardağı dolmalık pirinç
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2-3 adet domates
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı somak ekşi (1 adet limon)
  • 2 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Kuru nane

Etli Biber Dolması (Antep Biberi) Tarifi Yapılışı

  1. Dolmalık biberleri yıkayalım, sap kısımını keselim ve çekirdekleri çıkartalım.
  2. Şimdi iç malzemesini hazırlayalım. Pirinçleri yıkayıp süzelim domateslerin kabuklarını soyalım ve kıyalım rondodan da geçirebilirsiniz.
  3. Kıymayı, yemeklik doğranmış soğanı, sıvı yağın yarısını, pirinçi, domatesleri, nane, maydanoz, tuz ve karabiber 1 tatlı kaşığı kadar somak ekşi ile karıştıralım.
  4. Bir tatlı kaşığı yardımı ile biberlerin içini hazırladığınız harcı doldurun, çok fazla sıkıştırmamaya özen gösterelim çünkü pirinçler piştikçe şişmeye başlayacak.
  5. Üzerine domates dilimleyerek kapak yapabilirsiniz.
  6. Dolmalık biberleri ortaboy bir tencereye dik ve yakın olarak yerleştirin.
  7. Kalan yağı, domates salçasını ve 1 tatlı kaşığı somak ekşi küçük bir kapta içine iki bardak kaynar su ilave ederek hazırladığınız sosu biberlerin üzerine dökelim.
  8. Kaynayıncaya kadar yüksek ateşte, kaynadıktan sonra ise kısık ateşte pişirelim.
  9. Biberlere çatalla dokununca rahat deliniyorsa dolma pişmiş ve servise hazır demektir. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder