Ev Yapımı Ekmek Tarifi
Ev Yapımı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
- 2, 5 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket toz maya
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3, 5 – 4 su bardağı un
Ev Yapımı Ekmek Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabına su maya ve şekeri koyup karıştırın 5 dk bekletin. Ölçülü olarak un ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
- Hamurun spatulaya yapışık kıvamda ve yumuşak olması burada önemli. Üzerini kapatıp 1 saat kadar ılık ortamda dinlendirin.
- Tepsinin altına yada kullanacağınız kalıbın altına un serpip hamuru spatula yada kaşıkla kalıba alın.
- Hamurun üzerine un serpip kalıpta kıvam alabilmesi için yaklaşık 15-20 dk daha bekletin.
- Ben hamura biraz kekik ve zeytin de ekledim.
- Sonrasında önceden ısıtılmış 200 C fırında yaklaşık 45 dk kontrollü olarak pişirin.
- Pişme esnasında ısıya dayanıklı bir kaba su koyabilirsiniz ekmeğin yumuşak olabilmesi için. Ben bu sefer koymadım.
- Dinlendirip dilimleyerek servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder