23 Mart 2020 Pazartesi

Ev Yapımı Ekmek Tarifi

Ev Yapımı Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 2, 5 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 paket toz maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3, 5 – 4 su bardağı un

Ev Yapımı Ekmek Tarifi Yapılışı



  1. Yoğurma kabına su maya ve şekeri koyup karıştırın 5 dk bekletin. Ölçülü olarak un ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur elde edin.
  2. Hamurun spatulaya yapışık kıvamda ve yumuşak olması burada önemli. Üzerini kapatıp 1 saat kadar ılık ortamda dinlendirin.
  3. Tepsinin altına yada kullanacağınız kalıbın altına un serpip hamuru spatula yada kaşıkla kalıba alın.
  4. Hamurun üzerine un serpip kalıpta kıvam alabilmesi için yaklaşık 15-20 dk daha bekletin.
  5. Ben hamura biraz kekik ve zeytin de ekledim.
  6. Sonrasında önceden ısıtılmış 200 C fırında yaklaşık 45 dk kontrollü olarak pişirin.
  7. Pişme esnasında ısıya dayanıklı bir kaba su koyabilirsiniz ekmeğin yumuşak olabilmesi için. Ben bu sefer koymadım.
  8. Dinlendirip dilimleyerek servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder