Patatesleri rendeleyin.
Soğanı rendeleyin.
1 tatlı kaşığı tuzu, rendelediğiniz soğan ve patateslerin üzerine ekleyin.
Sularını salmaları için iyice mıncıklayın.
Mıncıkladığınız rendeleri, altına bir kap koyduğunuz süzgece aktarın.
Rendeleri son bir kez daha iyice ezin.
15 dakika suyunun süzülmesini bekleyin.
Suyu süzülmüş soğan ve patates rendelerini, hiç suları kalmaması için iyice sıktıktan sonra bir kaba alın ve üzerlerine kırmızı toz biber, pul biber ve çıbrıka otunu (veya kekik) ekleyin.
Yumurtaları ekleyin.
Tüm malzemeler iç içe geçene kadar iyice karıştırın.
Tavada yağı ısıtın ve köfte karışımını yemek kaşığıyla tavaya alıp iyice kızartın.
İki taraflı pişirdiğiniz köfteleriniz hazır. Afiyet olsun!
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder