16 Nisan 2020 Perşembe

Çanakta Gerdanlı Salçalı Soslu Sarma Tarifi

Çanakta Gerdanlı Salçalı Soslu Sarma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kg salamur( hazır aldim)
İç harcı için;
  • 1 ota boy kuru soğan
  • 2 su bardağı pirinç
  • 5. 6 adet maydanoz
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı ucu kadar karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı nane
  • Tuz
  • Yarım çay bardağından biraz daha az zeytin yağı
Üzeri için;
  • Yarım çay bardağı zeytin yağı
  • Limon
  • 1 tane dana gerdanı
  • 1 tatlı kaşığı salça( su ile özeyiniz)

Çanakta Gerdanlı Salçalı Soslu Sarma Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle ben hazır aldım salamurumu dünden suda beklettim tuzlu oldugu için bugun sardım.
  2. Tuzlu ise 1 gün suda bekletin.
  3. Sarmamizin içini hazırlayalım. Soğanları yemeklik doğrayalım ben pişirmedim çiğden yaptım içi.
  4. Soğanları derin bi kabın içine alalım ve pirinçleri güzelce yıkayıp soğanların içine koyalım ve salça ekleyip baharatlarını katalım guzelce karıştıralım ardindan maydanozlari ince ince kiyip iç harcın içine koyalım ve zeytin yağınıda ekledikten sonra guzelce karıştıralım ve sarmamızı saralım ben çanakta yaptım dilerseniz düdüklu tencerede yapa bilirsiniz.
  5. Sardığımız sarmamızı çanağa yerlestirip üzerine dana gerdanida koyup zeytin yağı ekleyekim yarım çay bardağı ekledikten sonra iki dilim limon kesip üzerine 1 tatlı kaşığı salçayi suda özeyip sarmalarin üzerine dokun sarma dagilmasin diye üzerine tabak kapatin ve üzerini gecmeyecek kadar sıcak su ekleyin suyunu sürekli kontrol edin suyu bittiğinde su ekleyin orta ateşte sonra kısık ateşte pişirin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder