Lahmacun (Ev Yapımı Tavada Yalnız) Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için :
- 2 su bardağı su
- Aldığı kadar un
- Maya
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
İç harcı için :
- 300 gr kıyma
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- Bir bağ maydanoz
- 2-3 domates ( domatesiniz sulu ve kırmızı ise ona göre sayısını artırıp azaltabilirsiniz aç harca salça ile birlikte renk vermesi gerekli )
- 2-3 diş sarımsak
- 2-3 dal yeşil soğan (varsa yoksa koymayabilirsiniz de )
- 1 büyük boy soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı kimyon
Lahmacun (Ev Yapımı Tavada Yalnız) Tarifi Yapılışı
- Hamuru için :Öncelikle mayanızı ve şekeri 1 su bardağına alalım.
- Ardından ılık su ekleyin ve köşede kabarsın mayalansın.
- Maya geldikten sonra aktif hale.2 su bardağı su koyun tuzunuzu ekleyin ve alabildiği kadar un ekleyin ve mayanızı ekleyin ve yoğurun ılık bir ortamda bekletin mayanız ev yapımı doğal değilse 3-4 saate kabarır zaten.
- İç harcı için :Domates, sarımsak ve soğanı doğrayacıdan geçirelim.Maydonoz ve baharat ve salçayı ekleyin kıymanızı ve doğrayıcıdan geçen domates ve soğanı karıştırma kabına alın.
- Tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın.
- Mayalanan hamurları beze haline getirip.
- Merdane ya da oklava yardımı ile açın.
- Yuvarlak biçim vererek. İnce olsun hamurunuz.
- Ocağınıza tavayı koyun ısınsın.
- Isınan tavaya açtığınız hamuru koyun üzerine 2 yemek kaşığı iç harçtan koyun hamurun her yerine eşit bir şekilde dağıtın ve tavanızın kapağını kapatın ocağa yakın bir yere mutfak havlusu koyun tabi temiz olsun ☺️☺️.
- Kapak nemlenince kurulayın kapağın nemlenmesinde pişmiş oluyor zaten ama lahmacunun. Altını kontrol edin kızardıysa pişmiş demektir.
- ( ben yarısını tezgahta açtığım hamurun üzerine elimle koydum ve tezgahta hamurun yanına bir kaseye su koymuştum elimi suya batırıp kıymaları üstten başlayarak aşağıya doğru eşit bir şekilde yaydım. İşlem bittikten sonra tavaya koydum lahmacunu ). Ve bu şekilde devam ettirin. Afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder