Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 1 çay bardağı tozşeker
- 1 çay bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1. 5-2 su bardağı keki ıslatmak için süt
Kreması için
- 1 paket kremşanti
- 1. 5 çay bardağı süt
- 2 su bardağı hindistan cevizi
- 1 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri
Üzeri için
- 2 paket sütlü çikolata (130-140 gr)
- 200 gr krema
Cocostar Pasta Tarifi Yapılışı
- İlk olarak kekimiz için yumurta ve şekeri bi kapta çırpıyoruz.
- Ardından kalan malzemeleri ekliyoruz. Kelepçeli kabımıza kek harcını döküyoruz.
- Kelepçeli kap yoksa yuvarlak küçük borcamda da yapabilirsiniz.
- Ardından önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kekimizi pişiriyoruz. 25-30 dkya pişecektir.
- Pişen kekimizi soğumaya bırakıyoruz.
- Ardından kreması için süt ve kremşantiyi çırpıyoruz.
- Hindistan cevizi ve pudra şekerini de ilave edip harmanlıyoruz. Dolaba kaldırıyoruz.
- Soğuyan kekimizi 2 su bardağı süt ile ıslatıyoruz.
- Ardından kremamızı üzerine yayıyoruz. Bu aşamalarda kelepçemizi açmıyoruz.
- Ardından üzeri için kremamızı ısıtıyoruz. Çikolatalarımızı içine atarak eritiyoruz.
- Biraz soğuduktan sonra kremşantili katın üzerine döküyoruz.
- 2-3 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
- Üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder