16 Nisan 2020 Perşembe

Cocostar Pasta Tarifi

Cocostar Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 1 çay bardağı tozşeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1. 5-2 su bardağı keki ıslatmak için süt
Kreması için
  • 1 paket kremşanti
  • 1. 5 çay bardağı süt
  • 2 su bardağı hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı tepeleme pudra şekeri
Üzeri için
  • 2 paket sütlü çikolata (130-140 gr)
  • 200 gr krema

Cocostar Pasta Tarifi Yapılışı

  1. İlk olarak kekimiz için yumurta ve şekeri bi kapta çırpıyoruz.
  2. Ardından kalan malzemeleri ekliyoruz. Kelepçeli kabımıza kek harcını döküyoruz.
  3. Kelepçeli kap yoksa yuvarlak küçük borcamda da yapabilirsiniz.
  4. Ardından önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kekimizi pişiriyoruz. 25-30 dkya pişecektir.
  5. Pişen kekimizi soğumaya bırakıyoruz.
  6. Ardından kreması için süt ve kremşantiyi çırpıyoruz.
  7. Hindistan cevizi ve pudra şekerini de ilave edip harmanlıyoruz. Dolaba kaldırıyoruz.
  8. Soğuyan kekimizi 2 su bardağı süt ile ıslatıyoruz.
  9. Ardından kremamızı üzerine yayıyoruz. Bu aşamalarda kelepçemizi açmıyoruz.
  10. Ardından üzeri için kremamızı ısıtıyoruz. Çikolatalarımızı içine atarak eritiyoruz.
  11. Biraz soğuduktan sonra kremşantili katın üzerine döküyoruz.
  12. 2-3 saat buzdolabında dinlendiriyoruz.
  13. Üzerini istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder