16 Nisan 2020 Perşembe

Mısırlı Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi

Mısırlı Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 adet konserve mısır
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Biraz limon

Mısırlı Tane Tane Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

Herkese merhaba 🤗 Pilavın her türlüsü sevilir diyenler, birde bunu denesinler 🤗
  1. İlk olarak pirinçlerimizi sıcak suyla ıslatalım. 30 dakika kadar bekletelim.
  2. Tenceremize sıvı yağı ekleyelim ve mısırlarımızı ilave edelim.
  3. Yağ biraz kızınca, iyice durulanmış olan pirinçlerimizi ekleyelim ve güzelcene kavuralım. 10 dakika kadar kavuralım. Pirinçler tane tane olduğunda suyunu ekleyelim.
  4. Tuzunu atalım. Ardından şekerini atalım. Biraz da limon sıkalım.
  5. Kaynayınca altını kısalım ve 15 dakika kadar pişirelim.
  6. Suyunu çekince ocaktan alalım.
  7. Üzerine temiz bir havlu kapatıp demlenmesini bekleyelim 🤗 Servise hazırdır🤗 Afiyet olsun 💙.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder