Çocuğunuzun Bayılacağı İș Makineli Doğum Günü Pastası Tarifi

Çocuğunuzun Bayılacağı İș Makineli Doğum Günü Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;
  • 6 adet orta boy yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 dolu su bardağı un
  • Yarım su bardağı mısır nişastası
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım limon suyu
Ara kreması için;
  • 5 su bardağı süt (klasik su bardağı)
  • 2 dolu yemek kaşığı mısır nişastası
  • 3 dolu yemek kaşığı un
  • 6 dolu yemek kaşığı toz şeker
  • 2 dolu yemek kaşığı kakao
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 60 gr bitter çikolata
  • 60 gr sütlü çikolata
Arasına;
  • 1 paket fındıklı draje
  • 1 paket fıstıklı diraje
Ganaji için
  • 400 ml sıvı krema (çiğ krema)
  • 12o gram bitter çikolata
  • 120 gram sütlü çikolata
  • 1 dolu tatlı kaşığı tereyağı
Süslemek için;
  • 1 paket dido kare
  • 1 paket eti kakaolu bisküvi
  • 2o adet oreo bisküvi
  • 1 adet ülker çikolata
  • 2 paket ülker albeni tane tane
  • 1 yada 2 paket vince juliet çikolata bütün fındıklı mısır patlaklı
  • Minyatür 1 set iş makinesi

Çocuğunuzun Bayılacağı İș Makineli Doğum Günü Pastası Tarifi Yapılışı



  1. İlk önce ara kremamızı yapıyoruz.
  2. Sütü, şekeri, unu, nișastayı, kakaoyu, yumurta sarısını tencereye koyup iyice çırpıyoruz. Orta derecede kaynayana kadar çırpıyoruz.
  3. Göz göz olunca içine çikolataları ve tereyağını ekliyoruz. 2- 3 dakika daha pișiriyoruz.
  4. Sonra soğuyana kadar sık sık karıştırıyoruz.
  5. Sonra üzerine streç film koyup iyice kremanın üzerine yapışması lazım sonra buzdolabında bekletiyoruz.
  6. Kullanacağımız zaman mikserin yüksek devriyle bir kaç dakika çırpıyoruz.
  7. Sonra kekimizi yapıyoruz.
  8. Yumurta sarısı ve beyazını ayırıyoruz.
  9. Yumurta beyazına şekerin yarısını ekleyip, iyice çırpıyoruz, traș köpüğü kıvamına gelene kadar.
  10. Yumurta sarılarına kalan şekeri ekliyoruz, 1 dakika çırpıyoruz.
  11. Sonra sıcak suyu yavaş yavaş ekleyip, en az 6 dakika çırpıyoruz.
  12. Bembeyaz olan yumurta sarılarına; unu, nișastayı, limon suyunu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek ekliyoruz.
  13. Havasını söndürmeden, spatula veya kaşık yardımıyla, aynı yöne doğru karıştıralım.
  14. Kalıbımızın altına yağlı kağıt seriyoruz veya tepsiye yağlı kağıdı seriyoruz. Üzerine 26 cm derin çemberi koyuyoruz ve karışımı döküyoruz.
  15. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, tam 40 dakika pișiriyoruz. Pişirme süresi, fırına göre farklılık gösterebilir ama ilk 30 dakika kesinlikle açmıyoruz.
  16. Fırının alt tabanına, küçük bir ısıya dayanıklı kasede su bırakıyoruz.
  17. Kekimiz piştikten sonra, kalıbımızı ters çeviriyoruz çökmesini önlemek için ve iyice soğuduktan sonra kesiyoruz, dağılma olmasın diye.
  18. Veeeee ganaj.Kremayı tencereye koyuyoruz, kaynama noktasına gelince altını kısıp, çikolatayı parçalara bölüp içine koyuyoruz.
  19. İyice eriyince tereyağını da ekleyip, eritip altını kapatıyoruz.
  20. Buzdolabında kıvam alana kadar bekletiyoruz.
  21. Soğuyan kekimizi 4 eşit parçaya kesiyoruz fırın telini tepsinin üzerine ters şekilde oturuyoruz sonra kalıbı telin üzerine koyuyoruz sonra kekin en üst kısmını tekrar aynı kalıbın en alta koyuyoruz çok az sütle ıslatıyoruz hatta bu işler için bir fısfıs șișeniz varsa daha iyi olacaktır.
  22. Sonra kremayı 4 parçaya bölüyoruz 1 kısmını kekin üzerine sürüyoruz sonra 1 paket fındıklı drajeyi açıp kremanın üzerine döküyoruz.
  23. Sonra ikinci kat keki koyup ıslatıyoruz yine krema sürüyoruz .
  24. Sonra 3 kat keki koyuyoruz ve yine krema sürüyoruz.
  25. Sonra fıstıklı drajeyi döküyoruz ve ne son kat keki koyup kremayı üstüne ve kenarlarına her tarafına eşit şekilde sürüyoruz .
  26. Kekimizin üzerine soğuyan ve kıvam alan ganajı döküp buz dolabına kaldırıyoruz en az 1 yada 2 saat dinlenmesi lazım.
  27. Bisküvileri robottan geçiriyoruz ve kekimizi çıkarıp bir oyuk şeklinde kesiyoruz oraya robottan geçmiş bisküvileri koyuyoruz kum gibi gözükmesi için .
  28. Sonra benim görselimdeki gibi yada daha farklı bir şekilde tüm malzemeli yerleștiriyoruz ,dido çikolata ve ülker çikolata duvar şekli vermek için albeni ve juliet çikolata kaya şeklini vermek için çocuğunuzun çok hoşuna gidecek oyuncakları tekrar kullanabilirsiniz .
  29. şEker hamuru hem çok faydalı değil hemde şekil vermesi zor bilmeyen için.
  30. Kekimizi kremamızı ve ganajımızı bir gece önceden yaparsak daha iyi sonuç alırız yapacaklara şimdiden kolay gelsin iyi eğlenceler 😇🎂.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder