Çıtır Minik Ekmek Tarifi

Çıtır Minik Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

Ön maya için:
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı instant maya
  • 1 su bardağı un
İkinci mayalanma için:
  • 2, 5 su bardağı ılık su
  • Kalan instant maya
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • 6 su bardağı un
Üzeri için;
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay bardağı su

Çıtır Minik Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Bir gece önceden kaba ılık suyu ekleyip içine bir çay kaşığı instant mayamızı alıp eritiyoruz.
  2. Üzerinde 1 su bardağı ilave edip karıştırıyoruz. Üzerine streçledikten sonra ertesi güne kadar oda sıcaklığında bekletiyoruz.
  3. Mayamıza 2. 5 su bardağı su, pakette kalan mayayı ve tuzu karıştırıp unu ilave ediyoruz.
  4. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Ne kadar yoğurursak ekmeğimiz o kadar güzel olur.
  5. 45 dakika mayalandırdıktan sonra eşit parçalara bölüp bezelerimizi 10 dakika daha dinlendiriyoruz. Bu arada fırınımızı 250 derece ayarlayıp içine ısıya dayanıklı bir kap su koyuyoruz.
  6. Ekmek şekli verip tepsimizde 20-25 dakika daha mayalandırdıktan sonra üzerine karışımı sürüp keskin bir bıçakla üstten çizik atıp fırına veriyoruz.
  7. Benim ekmeklerim ortalama 20 dakika da pişti fırına göre değişiklik gösterebilir. Şimdiden hepinize afiyet olsuun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder