Çıtır Minik Ekmek Tarifi İçin Malzemeler
Ön maya için:
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı instant maya
- 1 su bardağı un
İkinci mayalanma için:
- 2, 5 su bardağı ılık su
- Kalan instant maya
- Bir tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı un
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- Yarım çay bardağı su
Çıtır Minik Ekmek Tarifi Yapılışı
- Bir gece önceden kaba ılık suyu ekleyip içine bir çay kaşığı instant mayamızı alıp eritiyoruz.
- Üzerinde 1 su bardağı ilave edip karıştırıyoruz. Üzerine streçledikten sonra ertesi güne kadar oda sıcaklığında bekletiyoruz.
- Mayamıza 2. 5 su bardağı su, pakette kalan mayayı ve tuzu karıştırıp unu ilave ediyoruz.
- Ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz. Ne kadar yoğurursak ekmeğimiz o kadar güzel olur.
- 45 dakika mayalandırdıktan sonra eşit parçalara bölüp bezelerimizi 10 dakika daha dinlendiriyoruz. Bu arada fırınımızı 250 derece ayarlayıp içine ısıya dayanıklı bir kap su koyuyoruz.
- Ekmek şekli verip tepsimizde 20-25 dakika daha mayalandırdıktan sonra üzerine karışımı sürüp keskin bir bıçakla üstten çizik atıp fırına veriyoruz.
- Benim ekmeklerim ortalama 20 dakika da pişti fırına göre değişiklik gösterebilir. Şimdiden hepinize afiyet olsuun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder