Patatesli Çıtır Börek Tarifi İçin Malzemeler
- 5 adet yufka
- 2 yumurta sarısı ( Üzeri için )
- Susam ya da çörek otu
İç harcı için;
- 4 adet patates
- 1 adet soğan
- Pulbiber
- Karabiber
- Tuz
Sosu için;
- 1 maden suyu
- 1 su bardağı süt
Patatesli Çıtır Börek Tarifi Yapılışı
- İlk önce patatesleri rendeliyoruz. Ben patatesi haşlamadan çiğ yapıyorum.
- Daha sonra üzerinde soğanı rendeliyoruz ve pul biber, karabiber, tuz ekleyip harmanlıyoruz.
- Daha sonra sos için süt ve sodayı karıştırıyoruz.
- Yufkaları üçgen şeklinde kesiyoruz. 1 börek için 2 yufka kullanıyoruz.
- Arasına hazırladığımız sosu sürüp, iç harcını koyuyoruz ve sarıyoruz.
- Hepsine bu işlemi uyguladıktan sonra yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye alıyoruz.
- Üzerlerine yumurta sarısını sürüyoruz ve susamımızı döküyoruz.
- 190 derece fırında 25 dakika pişiriyoruz.Afiyet olsun :)).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder