16 Nisan 2020 Perşembe

Damyskitchen En İyi Islak Kek Tarifi

Damyskitchen En İyi Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

Keki için malzemeler;
  • 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
  • 200 gr (1 su bardağı) toz şeker
  • 240 ml (1 su bardağı) süt (oda sıcaklığında)
  • 216 gr (1 su bardağı) sıvı yağ
  • 140 gr (1 su bardağı) un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao
Sosu için malzemeler;
  • 150 gr (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı) toz şeker
  • 240 ml (1 su bardağı) süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 100 ml (yarım su bardağı) sıvı yağ

Damyskitchen En İyi Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. Keki için:Fırınınızı 180 derecede ısıtmaya başlayın.
  2. 20-23 cm’lik bir borcamınızı yağlayıp tabanına uygun yağlı kağıt kesip yapıştırın (ben burada en küçük boy kare borcam kullanıyorum).
  3. Bir çırpma kabında yumurtaları şekerle birlikte 2-3 dakika hızlı devirde çırpın.
  4. İçine süt ve sıvı yağı da ekleyin, çırpın.
  5. Ayrı bir kapta un, kabartma tozu ve kakaoyu harmanlayıp bu karışıma ekleyin.
  6. Güzelce karışana ve topaklar kalmayana dek çırpın. (çok sıvı bir karışım olacak, ekstra un eklemeyin).
  7. Kalıbınıza dökün ve fırında 45 dakika pişirin. Pişmeye 10 dakika kala sosunu hazırlayın.
  8. Sosu için:Orta boy bir tencerede tüm malzemeleri kaynayana dek çırpma teli ile karıştırın.
  9. Kekiniz fırından çıkar çıkmaz önce eşit şekilde dilimleyin sonra sıcak sosunu dökün.
  10. Sosu emip kekiniz ılınınca tadına varın.
Notlar:kupa ölçü olarak 240lık, bardak ise 200lükten bir parmak fazla. Unu koyduğum kase mısır gevreği kasesi yaklaşık yarısına kadar un oldu. Sütü kupaya tam doldurduğunuzda sıvı yağ bir miktar az oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder