Portakallı Köy Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
Kullanılan su bardağı 200 ml ölçüsündedir.
- 2 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
- 1/2 (yarım) su bardağı portakal suyu
- 1 adet portakal rendesi
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 5 su bardağı un
Üzeri İçin;
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 çay bardağı fındık içi
Portakallı Köy Kurabiyesi Tarifi Yapılışı
Herkese iyi günler,
- Yoğurma kabına ilk önce yumurta ve şeker alınır, mikserle köpürene dek çırpılır. Burada mikserle çırpmak önemlidir.
- Geniş bir tabağa az sıvı yağı koyun ve hazır edin çünkü kurabiyeye şekil verirken kullanacaksınız.
- Daha sonra; sıvı yağ, yoğurt, portakal suyu, portakal rendesi eklenir ve çırpıcı ile karıştırılır.
- Ardından kuru malzemeler eklenerek, yoğurulur ve kıvamı yumuşak, ele yapışan bir hamur olacaktır.
- Ellerinizi iyice yağlayın ve hamurdan parçalar (elma büyüklüğü) koparıp, şekil verin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
- Üzerine yumurta sarısı sürün ve fındık serpin.
- Fırını önceden ısıtmadım, 180 derecede 25-30 dakika pişirin.
Afiyet olsun. 😊.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder