16 Nisan 2020 Perşembe

Portakallı Köy Kurabiyesi Tarifi

Portakallı Köy Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler

Kullanılan su bardağı 200 ml ölçüsündedir.
  • 2 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
  • 1/2 (yarım) su bardağı portakal suyu
  • 1 adet portakal rendesi
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 5 su bardağı un
Üzeri İçin;
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı fındık içi

Portakallı Köy Kurabiyesi Tarifi Yapılışı

Herkese iyi günler,
  1. Yoğurma kabına ilk önce yumurta ve şeker alınır, mikserle köpürene dek çırpılır. Burada mikserle çırpmak önemlidir.
  2. Geniş bir tabağa az sıvı yağı koyun ve hazır edin çünkü kurabiyeye şekil verirken kullanacaksınız.
  3. Daha sonra; sıvı yağ, yoğurt, portakal suyu, portakal rendesi eklenir ve çırpıcı ile karıştırılır.
  4. Ardından kuru malzemeler eklenerek, yoğurulur ve kıvamı yumuşak, ele yapışan bir hamur olacaktır.
  5. Ellerinizi iyice yağlayın ve hamurdan parçalar (elma büyüklüğü) koparıp, şekil verin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin.
  6. Üzerine yumurta sarısı sürün ve fındık serpin.
  7. Fırını önceden ısıtmadım, 180 derecede 25-30 dakika pişirin.


Afiyet olsun. 😊.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder