3 Nisan 2020 Cuma

Ekmek Tarifi

Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket yaş maya
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 3,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı su (borcam içine)

Ekmek Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle un hariç bütün malzemeleri karıştırıyoruz ben elimle çırpmayı tercih ettim 🤗.
  2. Daha sonra eleyerek unu yavaş yavaş ekledim yoğurmaya devam ederek hamur istediğim kıvama gelene kadar. Siz hamurun durumuna göre 1 su bardağı daha un ekleyebilirsiniz. 🤗.
  3. Fırınımı 100 derecede 2 dk çalıştırıp kapadım içinin biraz sıcak olması için ve hamur kabımı fırının içine koydum. Bu sayede daha çabuk mayalanmış oldu.
  4. Tepsiye yağlı kağıdı serip hamuru içine yuvarlak yayvan top gibi yerleştirdim ve bıçakla görselde görmüş olduğunuz gibi şekil verip üstüne un serpiştirdim. Bu arada borcamın içine 1 su bardağı su koyup fırının en altına koydum nem yapıp daha yumuşak olması için. 15 dk sonra fırın kapağını 10 sn kadar açık bıraktım ve tekrar kapadım buharın çıkması için sonuç çıtır çıtır ekmek.
Deneyecek olanlara şimdiden kolay gelsin 💕🤗.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder