2 Nisan 2020 Perşembe

El Açması Ispanaklı Kol Böreği Tarifi

El Açması Ispanaklı Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 1 paket instant maya
  • 8 su bardağı un
  • Alabildiği kadar ılık su (dikkatli ekleme yapınız, yumuşak bir hamur olmalı)
  • Göz kararı tuz
İç malzemesi için;
  • 1 kg haşlanmış ıspanak
  • 2 adet soğan
  • 1, 5 yemek kaşığı salça
  • Sıvı yağ
  • Pulbiber,karabiber (istediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz)
  • Tuz
Bezelerin üzerine sürmek için;
  • Sıvı yağ
Üzeri için ;
  • Yumurta sarısı

El Açması Ispanaklı Kol Böreği Tarifi Yapılışı




  1. Öncelik hamurumuzu yapmak için un, tuz, maya su ile yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuruyoruz. (Undan una miktar değişebilir, kontrollü eklemeler yapınız. )
  2. Hamurumuzun üzerini örtüp sıcak bir yerde yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz. Bu sırada iç harcımızı hazırlıyoruz.
  3. Küçük küçük doğradığımız soğanlarımızı sıvı yağda kavuruyoruz.
  4. Daha sonra baharatları ve salçamızı ekleyip bir iki tur çevirip, haşlanmış doğranmış ıspanaklarımızı ekleyip, kavurma işlemine devam ediyoruz.
  5. Tuzunu ekleyip, biraz daha kavurduktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  6. Bu sırada mayası gelen hamurumuzun havasını alıp, orta boy bezelerimizi yapıyoruz. Ben 12 adet beze yaptım. Sizin yapacağınız büyüklüğe göre değişir.
  7. Daha sonra bezelerimizi merdane yardımı ile biraz büyütüp, üzerine sıvı yağ sürüp, üst üste diziyoruz.
  8. Bütün bezeleri bu şekilde yaptıktan sonra 5 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
  9. Bezemizin bir tanesini alıp uygun bir masa üzerinde elimizle çeke çeke kenarlarından hamurumuzu açıyoruz.
  10. Yeteri kadar açtıktan sonra iç harcımızı her yerine gelecek şekilde yayıyoruz.
  11. Harcımızı yaydıktan sonra hamurumuzu rulo yapıp, ucun birini yarısına kadar diğer ucunu da yarısında kadar getirip ortada hamurumuzu birleştirelim.
  12. Diğer bezelere de aynı işlemi yaptıktan sonra altını yağladığımız tepsimize dizip, birkaç dakika mayalandırıyoruz. (Hamurların birbirine yapışması önemli değil yine de çok az aralıklı koyun, mayalanınca birleşecektir.)
  13. Böreklerimizin üzerine yumurta sarısı sürüp, 200 derece fanlı fırında 25 dakika pişirelim. (Fırından fırına değişir, kontrollü olunuz)
  14. Piştikten sonra üzerine su serpip, temiz bir örtü örtelim.
  15. Daha sonra böreklerimizi dilimleyip, sıcak servis edelim. Afiyet olsun :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder