El Açması Ispanaklı Kol Böreği Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 paket instant maya
- 8 su bardağı un
- Alabildiği kadar ılık su (dikkatli ekleme yapınız, yumuşak bir hamur olmalı)
- Göz kararı tuz
İç malzemesi için;
- 1 kg haşlanmış ıspanak
- 2 adet soğan
- 1, 5 yemek kaşığı salça
- Sıvı yağ
- Pulbiber,karabiber (istediğiniz baharatları ekleyebilirsiniz)
- Tuz
Bezelerin üzerine sürmek için;
- Sıvı yağ
Üzeri için ;
- Yumurta sarısı
El Açması Ispanaklı Kol Böreği Tarifi Yapılışı
- Öncelik hamurumuzu yapmak için un, tuz, maya su ile yumuşak kıvamlı bir hamur yoğuruyoruz. (Undan una miktar değişebilir, kontrollü eklemeler yapınız. )
- Hamurumuzun üzerini örtüp sıcak bir yerde yarım saat mayalanmaya bırakıyoruz. Bu sırada iç harcımızı hazırlıyoruz.
- Küçük küçük doğradığımız soğanlarımızı sıvı yağda kavuruyoruz.
- Daha sonra baharatları ve salçamızı ekleyip bir iki tur çevirip, haşlanmış doğranmış ıspanaklarımızı ekleyip, kavurma işlemine devam ediyoruz.
- Tuzunu ekleyip, biraz daha kavurduktan sonra altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Bu sırada mayası gelen hamurumuzun havasını alıp, orta boy bezelerimizi yapıyoruz. Ben 12 adet beze yaptım. Sizin yapacağınız büyüklüğe göre değişir.
- Daha sonra bezelerimizi merdane yardımı ile biraz büyütüp, üzerine sıvı yağ sürüp, üst üste diziyoruz.
- Bütün bezeleri bu şekilde yaptıktan sonra 5 dakika dinlenmeye bırakıyoruz.
- Bezemizin bir tanesini alıp uygun bir masa üzerinde elimizle çeke çeke kenarlarından hamurumuzu açıyoruz.
- Yeteri kadar açtıktan sonra iç harcımızı her yerine gelecek şekilde yayıyoruz.
- Harcımızı yaydıktan sonra hamurumuzu rulo yapıp, ucun birini yarısına kadar diğer ucunu da yarısında kadar getirip ortada hamurumuzu birleştirelim.
- Diğer bezelere de aynı işlemi yaptıktan sonra altını yağladığımız tepsimize dizip, birkaç dakika mayalandırıyoruz. (Hamurların birbirine yapışması önemli değil yine de çok az aralıklı koyun, mayalanınca birleşecektir.)
- Böreklerimizin üzerine yumurta sarısı sürüp, 200 derece fanlı fırında 25 dakika pişirelim. (Fırından fırına değişir, kontrollü olunuz)
- Piştikten sonra üzerine su serpip, temiz bir örtü örtelim.
- Daha sonra böreklerimizi dilimleyip, sıcak servis edelim. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder