2 Nisan 2020 Perşembe

Çanağında Püreli Köfte (Çanak Köfte) Tarifi

Çanağında Püreli Köfte (Çanak Köfte) Tarifi İçin Malzemeler

  • 200 g kıyma
  • 1 soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı fasulye unu(galeta unu da aynı ölçüde)elimde olanı değerlendirdim
  • Tuz ,karabiber, kimyon
Toparlanması için ;
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Püre için;
  • 3 patates
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı kadar süt
Sos için;
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Su

Çanağında Püreli Köfte (Çanak Köfte) Tarifi Yapılışı

  1. Patatesler soyulur, doğranır ve tencereye alınır .
  2. Üzerine su koyulur ve haşlanmaya bırakılır.
  3. Kıyma bir kaba alınır ve soğan sarımsak rendelenir.
  4. Soğanın suyu süzülür ve kıyamaya eklenir.
  5. Üzerine galeta ya da benim gibi kullanmak istediğiniz alternatif un ve yumurta eklenir.
  6. Baharatlar ve sıvı yağ da eklenip yoğurulur.
  7. Bir borcama yoğurulup çanak şekli verilmiş köfteler yerleştirilir 200-230 dereceler arasında rengi dönüp köfteler bir miktar piştikten sonra çıkartılır.
  8. Patateslerin suyu süzülür ve üzerine tereyağı süt ve tuz eklenip ister ezici ile ister blender ile püre yapılır.
  9. Köftelerin yatağına paylaştırılır koyulur.
  10. Üzerine kaşar rendesi ya da dilimi koyulur.
  11. Bir kasede 1 yemek kaşığı salça su ile açılır ve borcamdaki köftelerin arasına dökülür.
  12. Yine aynı dereceden alt üst açık olacak şekilde kaşarlar kızarana kadar pişirilir.
Afiyet olsun 🥰.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder