2 Nisan 2020 Perşembe

Süt Dilimi Tarifi

Süt Dilimi Tarifi İçin Malzemeler

Keki için;
  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı pudra şekeri(toz şekerde tercih edebilirsiniz)
  • 2 adet vanilya
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 adet kabartma tozu
Kreması için;
  • 1 adet krema
  • 1 adet krem şanti
  • 1,5 yemek kaşığı bal

Süt Dilimi Tarifi Yapılışı

  1. İlk önce kremayı hazırlayalım. Kremayı balı ekleyip çırpın sonra krem şantiyi ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  2. 20 dakika dolapta dinlendiriyoruz.
  3. Keki için yumurta, şekeri ve vanilyaları 5 dakika çırpın.
  4. Yağını ve yoğurdu ekleyip 1 -2 tur çırpın.
  5. Un, kakao ve kabartma tozunu ekleyin çırpın.
  6. Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize döküyoruz.
  7. Bir iki tezgaha vurarak kabarcıklarını çıkartıyoruz.
  8. Önceden ısıtılmış fırına 200 derecelik fırında 7 ila 10 dakika arası pişiriyoruz.
  9. Çıkan keki soğumaya bırakıyoruz.
  10. Soğuyan kekimizi güzelce ilk önce uzunlamasına sonra yanlamasına dilimleyip harcımızdan koyarak güzelce süt dilimi şeklini veriyoruz. Afiyetle yiyoruz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder