Süt Dilimi Tarifi İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı pudra şekeri(toz şekerde tercih edebilirsiniz)
- 2 adet vanilya
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı un
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 adet kabartma tozu
Kreması için;
- 1 adet krema
- 1 adet krem şanti
- 1,5 yemek kaşığı bal
Süt Dilimi Tarifi Yapılışı
- İlk önce kremayı hazırlayalım. Kremayı balı ekleyip çırpın sonra krem şantiyi ekleyip tekrar çırpıyoruz.
- 20 dakika dolapta dinlendiriyoruz.
- Keki için yumurta, şekeri ve vanilyaları 5 dakika çırpın.
- Yağını ve yoğurdu ekleyip 1 -2 tur çırpın.
- Un, kakao ve kabartma tozunu ekleyin çırpın.
- Yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize döküyoruz.
- Bir iki tezgaha vurarak kabarcıklarını çıkartıyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırına 200 derecelik fırında 7 ila 10 dakika arası pişiriyoruz.
- Çıkan keki soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan kekimizi güzelce ilk önce uzunlamasına sonra yanlamasına dilimleyip harcımızdan koyarak güzelce süt dilimi şeklini veriyoruz. Afiyetle yiyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder