Elmalı Profiterol Tarifi İçin Malzemeler
- 2 adet elma
- 1 paket petibör bisküvi
- 1 çay kaşığı tepeleme tarçın
- Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Üzeri için;
- 1 su bardağından az süt
- Yarım paket çikolata sosu
Süslemek için;
- Hindistan cevizi
Elmalı Profiterol Tarifi Yapılışı
- Elmalarımızın kabuklarını soyalım, çekirdek kısımlarını temizleyelim ve rendenin ince tarafı ile rendeleyelim.
- Daha sonra kilitli poşetimize bisküvileri alalım ve merdane yardımı ile un haline getirelim.
- Un haline getirdiğimiz bisküvilerimizi derin bir kaba alalım, üzerine rendelediğimiz elmaları ekleyelim.
- İsteğe bağlı olarak tarçın, ceviz gibi malzemeler ekleyelim ve kıvam alana kadar elimizle yoğuralım.
- Hazırladığımız harçtan kaşık yardımı ile alalım ve elimiz ile yuvarlayalım.
- Bu aşamada profiterollerinizi istediğiniz boyutta yapabilirsiniz.
- Şekil vererek servis tabağına dizdiğimiz profiterollerin üzerinin kurumaması için streç film ile kapatalım ve yaklaşık 30 dakika dolapta dinlenmeye bırakalım.
- Profiterolümüzün sosu için uygun bir tencereye sütü ve çikolata sosunu alalım, karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
- Pişen çikolata sosumuzu ocaktan alalım ve soğuması için ayrı bir kaseye alalım.
- Dinlenen tatlılarımızı dolaptan çıkartalım ve kaşık yardımı ile çikolata sosundan dökelim.
- Dilediğimiz şekilde süslediğimiz elmalı profiterollerim servise hazır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder