29 Nisan 2020 Çarşamba

Etli Alinazik Tarifi

Etli Alinazik Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr dana kuşbaşı
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kekik
Diğer malzemeler:
  • 4 adet közlenmiş patlıcan
  • 1, 5 su bardağı yoğurt
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • Tuz

Etli Alinazik Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle patlıcanların üzerine bıçakla çizikler atılır ve fırında mangal ayarında közlenir.
  2. Közlenmiş patlıcanların kabuğu soyulur ve ince ince kıyılır. Uygun bir tabağa alınır ve üzerine yoğurt, sarımsak ve tuz ilave edilir, karıştırılır.
  3. Küçük küçük doğranmış kuşbaşı et uygun bir tavaya alınır ve orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Ben lezzet vermesi için, içine ortadan bölünmüş bir baş soğan atıyorum.
  4. Et pişerken soğan eriyip gidiyor ve muhteşem bir lezzet bırakıyor.
    Eğer etler pişmediyse üzerine sıcak su ilavesi yaparak devam pişirebilrisiniz.
  5. Pişen ete 1 yemek kaşığı tereyağ ilave edilir ve 1-2 dak sotelenir.
  6. Daha sonra biber salçası ve baharatlar ilave edilerek tekrar sotelenir ve ocaktan alınır.
  7. Yoğurtlu patlıcan servis tabağına alınır tam ortasına bir çukur açılır ve etler ortaya yerleştirilir. Yanına isterseniz közlenmiş biber servis edebiliriz. Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder