Etli Alinazik Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr dana kuşbaşı
- 1 adet orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- Tuz, karabiber, kırmızı toz biber ve kekik
Diğer malzemeler:
- 4 adet közlenmiş patlıcan
- 1, 5 su bardağı yoğurt
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- Tuz
Etli Alinazik Tarifi Yapılışı
- Öncelikle patlıcanların üzerine bıçakla çizikler atılır ve fırında mangal ayarında közlenir.
- Közlenmiş patlıcanların kabuğu soyulur ve ince ince kıyılır. Uygun bir tabağa alınır ve üzerine yoğurt, sarımsak ve tuz ilave edilir, karıştırılır.
- Küçük küçük doğranmış kuşbaşı et uygun bir tavaya alınır ve orta ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Ben lezzet vermesi için, içine ortadan bölünmüş bir baş soğan atıyorum.
- Et pişerken soğan eriyip gidiyor ve muhteşem bir lezzet bırakıyor.
Eğer etler pişmediyse üzerine sıcak su ilavesi yaparak devam pişirebilrisiniz. - Pişen ete 1 yemek kaşığı tereyağ ilave edilir ve 1-2 dak sotelenir.
- Daha sonra biber salçası ve baharatlar ilave edilerek tekrar sotelenir ve ocaktan alınır.
- Yoğurtlu patlıcan servis tabağına alınır tam ortasına bir çukur açılır ve etler ortaya yerleştirilir. Yanına isterseniz közlenmiş biber servis edebiliriz. Deneyecek olanlara şimdiden Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder