14 Nisan 2020 Salı

Etli Taze Fasülye Tarifi

Etli Taze Fasülye Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo taze fasülye
  • 3 adet domates (Ben bir kavanoz konserve kullandım)
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 200 gram kuşbaşı et
  • Tuz, karabiber
  • Yarım kaşık domates salçası
  • Yarım kaşık biber salçası

Etli Taze Fasülye Tarifi Yapılışı

  1. Tencereye biraz sıvı yağ alıp etimizi çok az kavuruyoruz.
  2. Ardından 2 su bardağı su ile yaklaşık 5 dakika kaynatıyoruz.
  3. Ardından düdüklüde yine önceden sıvı yağ eklediğimiz kuru soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
  4. Kaynattığımız etleri sonra ayıkladığımız ve yıkadığımız taze fasülyeleri, domatesi tuzu karabiberi ilave edip karıştırıyoruz.
  5. Etleri kaynattığımız suya yarım kaşık domates salçası ve biber salçasını koyup karıştırıyoruz ve yemeğin üzerine döküyoruz.
  6. Ardından düdüklünün kapağını kapatıp yaklaşık yarım saat veya 40 dakika pişiriyoruz. Sonra servise hazır afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder