Etli Taze Fasülye Tarifi
Etli Taze Fasülye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo taze fasülye
- 3 adet domates (Ben bir kavanoz konserve kullandım)
- 2 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 200 gram kuşbaşı et
- Tuz, karabiber
- Yarım kaşık domates salçası
- Yarım kaşık biber salçası
Etli Taze Fasülye Tarifi Yapılışı
- Tencereye biraz sıvı yağ alıp etimizi çok az kavuruyoruz.
- Ardından 2 su bardağı su ile yaklaşık 5 dakika kaynatıyoruz.
- Ardından düdüklüde yine önceden sıvı yağ eklediğimiz kuru soğanları pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Kaynattığımız etleri sonra ayıkladığımız ve yıkadığımız taze fasülyeleri, domatesi tuzu karabiberi ilave edip karıştırıyoruz.
- Etleri kaynattığımız suya yarım kaşık domates salçası ve biber salçasını koyup karıştırıyoruz ve yemeğin üzerine döküyoruz.
- Ardından düdüklünün kapağını kapatıp yaklaşık yarım saat veya 40 dakika pişiriyoruz. Sonra servise hazır afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder