Yumuşacık Tavuk Bonfile Tarifi İçin Malzemeler
Sosu için
- 750 gr bonfile tavuk
- 1 bardak yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Karabiber
- Tuz
- Pulbiber /toz biber
- Tavuk bonfile
Yumuşacık Tavuk Bonfile Tarifi Yapılışı
- İlk olarak tavuk bonfilenin sosunu hazırlıyoruz.
- Sosu için yoğurt un sıvı yağ baharatları ekleyip karıştırıyoruz. Sosu böylelikle hazır Daha sonra bonfileyi üç parça olacak şekilde keselim. Kestiğimiz bonfileyi sosa bandırıp tepsimize koyalım.
- Fırında 40 dk 180 derecede pişirelim. Servis ederken tepsiden sosu kaşık ile üzerine dökebiliriz. Afiyet olsun. (normalde ben bu şekilde marine ediyordum, zamanım yoktu böyle de lezzetli oldu ,marine etmek isteyen 2 saat sosun içinde dolapta bekletip daha yumuşak bir et elde edebilir. ).
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder