16 Nisan 2020 Perşembe

Fırında Yedikçe Yediren Püreli Köfte Tarifi

Fırında Yedikçe Yediren Püreli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

Köftesi için ;
  • 1 kilo dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 1 adet soğan
  • 4 yemek kaşığı galeta unu
  • Yarım çay kaşığı karabiber, kimyon, kekik, kuru nane
  • Tuz
Kızartmak için ;
  • Yeterince sıvı yağ
Püresi için ;
  • 5 adet büyük boy patates
  • 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
  • Yarım su bardağı süt
  • Bir tutam karabiber
  • Tuz
Üzeri için ;
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • Yarım su bardağı domates sosu
  • Yarım su bardağı su
  • Yeterince rendelenmiş kaşar peyniri
  • Birkaç dal ince kıyılmış maydanoz

Fırında Yedikçe Yediren Püreli Köfte Tarifi Yapılışı

  1. Patatesleri soyup üç dört parçaya bölerek bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ve az miktarda tuz ekliyoruz.
  2. Yumuşayana kadar haşlayıp suyunu süzerek süt ve tereyağını ekleyip patatesleri iyice eziyoruz.
  3. Tuz ve karabiber de ekleyerek patatesleri püre haline getiriyoruz.
  4. Bir kaba köfte malzemelerini alıp iyice yoğuruyoruz.
  5. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizde yuvarlıyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış yağda köfteleri kızartıp peçete serili tabağa alarak fazla yağını süzdürüyoruz.
  7. Patates püresini orta büyüklükte fırın kabının içine yayıp üzerine köfteleri diziyoruz.
  8. Domates sosu, salça ve suyu bir taşım kaynatarak köftelerin üzerine gezdiriyoruz.
  9. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yemeğimizi 10 dakika fırınlıyoruz.
  10. Rendelenmiş kaşar peyniri serpip kaşar eriyip üzeri hafif kızarana kadar 5 dakika daha fırınlıyoruz.
  11. Pişen yemeğimizin üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek sıcak servis ediyoruz. 🍟🧀🍜
Yiyenlerin vazgeçemeyeceği yapımı kolay lezzeti olay bir köfte. 😍👍
Deneyeceklere afiyet olsun. ☺

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder