Fırında Yedikçe Yediren Püreli Köfte Tarifi İçin Malzemeler
Köftesi için ;
- 1 kilo dana kıyma
- 1 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 4 yemek kaşığı galeta unu
- Yarım çay kaşığı karabiber, kimyon, kekik, kuru nane
- Tuz
Kızartmak için ;
- Yeterince sıvı yağ
Püresi için ;
- 5 adet büyük boy patates
- 1 tepeleme yemek kaşığı tereyağ
- Yarım su bardağı süt
- Bir tutam karabiber
- Tuz
Üzeri için ;
- Yarım yemek kaşığı salça
- Yarım su bardağı domates sosu
- Yarım su bardağı su
- Yeterince rendelenmiş kaşar peyniri
- Birkaç dal ince kıyılmış maydanoz
Fırında Yedikçe Yediren Püreli Köfte Tarifi Yapılışı
- Patatesleri soyup üç dört parçaya bölerek bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ve az miktarda tuz ekliyoruz.
- Yumuşayana kadar haşlayıp suyunu süzerek süt ve tereyağını ekleyip patatesleri iyice eziyoruz.
- Tuz ve karabiber de ekleyerek patatesleri püre haline getiriyoruz.
- Bir kaba köfte malzemelerini alıp iyice yoğuruyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elimizde yuvarlıyoruz.
- Önceden ısıtılmış yağda köfteleri kızartıp peçete serili tabağa alarak fazla yağını süzdürüyoruz.
- Patates püresini orta büyüklükte fırın kabının içine yayıp üzerine köfteleri diziyoruz.
- Domates sosu, salça ve suyu bir taşım kaynatarak köftelerin üzerine gezdiriyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yemeğimizi 10 dakika fırınlıyoruz.
- Rendelenmiş kaşar peyniri serpip kaşar eriyip üzeri hafif kızarana kadar 5 dakika daha fırınlıyoruz.
- Pişen yemeğimizin üzerine ince kıyılmış maydanoz serperek sıcak servis ediyoruz. 🍟🧀🍜
Yiyenlerin vazgeçemeyeceği yapımı kolay lezzeti olay bir köfte. 😍👍
Deneyeceklere afiyet olsun. ☺
Deneyeceklere afiyet olsun. ☺
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder