3 Nisan 2020 Cuma

Güveçte Kuru Fasulye (Koyu Kıvamlı) Lokanta Usulü Tarifi

Güveçte Kuru Fasulye (Koyu Kıvamlı) Lokanta Usulü Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kilo kuru fasulye (akşamdan ıslatılmış)
  • 2 adet küçük soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 2 kaşık tereyağı ve ya margarin
  • 1 yemek kaşığı dolusu salça
  • 5-6 daml limon
  • Tuz
  • Pul biber (isteğe bağlı)
  • Kara biber (isteğe bağlı)
Koyulaşması için;
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
  • 2 kaşık un

Güveçte Kuru Fasulye (Koyu Kıvamlı) Lokanta Usulü Tarifi Yapılışı

  1. Akşamdan ıslattığımız fasulyemizi en az 20 dk haşlıyoruz. Diğer yandan rendeliğimiz soğanın suyunu iyice süzüp, eriyen margarinin üzerine koyup kavurmaya başlıyorum. Unutmayalım ki tüm işlemi kısık ateşte yapmamız gerekiyor.
  2. Kavrulan soğanlarımız üzerine jülyen doğradığımız biberlerimizi de ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
  3. Ardından salçamızı ekliyoruz ve 5 dk sonra biraz sıcak su. (Burada ki amacımız salçayı açmak) Salça açıldığında fasulyemizi de ekleyip üstünü geçecek kadar sıcak su ekliyoruz.
  4. Daha sonra baharatları ve 5-6 damla limon ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Diğer yandan bir sos tavasına yağımızı alıp kısık ateşte eritiyoruz eridiğinde üzerine 2 kaşık unu ekleyip kavuruyoruz.
  5. Kavrulan unumuzu tencereye döküp tencerede bir yemek kaşığı yardımı ile eziyoruz.
  6. Yarım saat sonra pişmiş olacaktır. Pişen fasulyemizi güveçlere alıyoruz ve güveçleri de içi su dolu tepsi fırınına.
  7. 200 derecede yaklaşık 20-25 dk kadar fırınlıyoruz ve çıkarıp servis ediyoruz. Afiyet olsun 😋.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder