Güveçte Kuru Fasulye (Koyu Kıvamlı) Lokanta Usulü Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kilo kuru fasulye (akşamdan ıslatılmış)
- 2 adet küçük soğan
- 1 adet yeşil biber
- 1 adet kapya biber
- 2 kaşık tereyağı ve ya margarin
- 1 yemek kaşığı dolusu salça
- 5-6 daml limon
- Tuz
- Pul biber (isteğe bağlı)
- Kara biber (isteğe bağlı)
Koyulaşması için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- 2 kaşık un
Güveçte Kuru Fasulye (Koyu Kıvamlı) Lokanta Usulü Tarifi Yapılışı
- Akşamdan ıslattığımız fasulyemizi en az 20 dk haşlıyoruz. Diğer yandan rendeliğimiz soğanın suyunu iyice süzüp, eriyen margarinin üzerine koyup kavurmaya başlıyorum. Unutmayalım ki tüm işlemi kısık ateşte yapmamız gerekiyor.
- Kavrulan soğanlarımız üzerine jülyen doğradığımız biberlerimizi de ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
- Ardından salçamızı ekliyoruz ve 5 dk sonra biraz sıcak su. (Burada ki amacımız salçayı açmak) Salça açıldığında fasulyemizi de ekleyip üstünü geçecek kadar sıcak su ekliyoruz.
- Daha sonra baharatları ve 5-6 damla limon ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Diğer yandan bir sos tavasına yağımızı alıp kısık ateşte eritiyoruz eridiğinde üzerine 2 kaşık unu ekleyip kavuruyoruz.
- Kavrulan unumuzu tencereye döküp tencerede bir yemek kaşığı yardımı ile eziyoruz.
- Yarım saat sonra pişmiş olacaktır. Pişen fasulyemizi güveçlere alıyoruz ve güveçleri de içi su dolu tepsi fırınına.
- 200 derecede yaklaşık 20-25 dk kadar fırınlıyoruz ve çıkarıp servis ediyoruz. Afiyet olsun 😋.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder