Çikolatalı Elmalı Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler
Keki için:
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 1, 5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu ve vanilya
- 1 su bardağı toz şeker (Şekeri fazla sevmeyen 1 çay bardağı da koyabilir.)
Elmalı içi için:
- 7 adet büyük boy kırmızı elma (soyulup rendelenecek)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 çay kaşığı toz tarçın
- 2 yemek kaşığı su
Çikolatası için:
- 1 küçük kase krem çikolata (oda ısısında yumuşamış olacak)
Üzerine serpmek için:
- 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Süslemek için:
- Arzuya göre: İncir reçeli taneleri, Hindistan cevizi, toz yeşil fıstık, kızılcık taneleri
Çikolatalı Elmalı Rulo Pasta Tarifi Yapılışı
- Rendelediğimiz elmaları tavaya koyalım üzerine şekeri ve suyu koyalım 6-7 dk kısık ateşte pişirelim.
- Sonra ocağı kapayınca tarçını ekelim karıştıralım soğuması için bir tabağa alalım.
- Diğer tarafta keki için mikser kabında yumurta ile şekeri 5 dk mikserle iyice çırpalım.
- Sonra sütü ekleyelim tahta kaşıkla karıştıralım.
- Unu da yavaş yavaş koyalım tahta kaşıkla yavaşça alttan üste doğru karıştıralım.
- En son vanilya kabartma tozunu da koyalım bir kere daha karıştıralım sonra yağlı kağıt koyduğumuz büyük boy dikdörtgen fırın tepsisine havlu kağıt ile biraz sıvı yağ sürelim.
- Sonra elmalı içi yayarak serelim sonra kek harcını gezdirerek dökelim. Kaşıkla yavaşça düzeltelim.
- Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 15 ve 17 dk arası kontrol ederek pişirelim.
- Üzeri yanmayacak şekilde olsun sonra fırından pişince kekimizi alalım.
- Başka bir tepsiye yağlı kağıt serelim soğumadan fırın tepsisine alt üst edelim.
- Sonra rulo şekil vererek katlayalım servis tabağına alalım.
- Pudra şekerini süzgeç ile gezdirerek serpelim.
- Sonra pasta pompasına krem çikolatayı dolduralım gezdirerek süsleyelim.
- Diğer süslerle arzuya göre süsleyelim, 1 saat buzdolabında bekletelim dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder