3 Nisan 2020 Cuma

Çikolatalı Elmalı Rulo Pasta Tarifi

Çikolatalı Elmalı Rulo Pasta Tarifi İçin Malzemeler

Keki için:
  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı süt
  • 1, 5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu ve vanilya
  • 1 su bardağı toz şeker (Şekeri fazla sevmeyen 1 çay bardağı da koyabilir.)
Elmalı içi için:
  • 7 adet büyük boy kırmızı elma (soyulup rendelenecek)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 2 yemek kaşığı su
Çikolatası için:
  • 1 küçük kase krem çikolata (oda ısısında yumuşamış olacak)
Üzerine serpmek için:
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
Süslemek için:
  • Arzuya göre: İncir reçeli taneleri, Hindistan cevizi, toz yeşil fıstık, kızılcık taneleri

Çikolatalı Elmalı Rulo Pasta Tarifi Yapılışı


  1. Rendelediğimiz elmaları tavaya koyalım üzerine şekeri ve suyu koyalım 6-7 dk kısık ateşte pişirelim.
  2. Sonra ocağı kapayınca tarçını ekelim karıştıralım soğuması için bir tabağa alalım.
  3. Diğer tarafta keki için mikser kabında yumurta ile şekeri 5 dk mikserle iyice çırpalım.
  4. Sonra sütü ekleyelim tahta kaşıkla karıştıralım.
  5. Unu da yavaş yavaş koyalım tahta kaşıkla yavaşça alttan üste doğru karıştıralım.
  6. En son vanilya kabartma tozunu da koyalım bir kere daha karıştıralım sonra yağlı kağıt koyduğumuz büyük boy dikdörtgen fırın tepsisine havlu kağıt ile biraz sıvı yağ sürelim.
  7. Sonra elmalı içi yayarak serelim sonra kek harcını gezdirerek dökelim. Kaşıkla yavaşça düzeltelim.
  8. Önceden ısıtılmış fırında 170 derecede 15 ve 17 dk arası kontrol ederek pişirelim.
  9. Üzeri yanmayacak şekilde olsun sonra fırından pişince kekimizi alalım.
  10. Başka bir tepsiye yağlı kağıt serelim soğumadan fırın tepsisine alt üst edelim.
  11. Sonra rulo şekil vererek katlayalım servis tabağına alalım.
  12. Pudra şekerini süzgeç ile gezdirerek serpelim.
  13. Sonra pasta pompasına krem çikolatayı dolduralım gezdirerek süsleyelim.
  14. Diğer süslerle arzuya göre süsleyelim, 1 saat buzdolabında bekletelim dilimleyerek servis yapalım. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder