Hasude Tarifi
Hasude Tarifi İçin Malzemeler
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 su bardağı su
- 1 çay bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
Hasude Tarifi Yapılışı
- Un ile su bir kabın içinde iyice karıştırılır.
- Derin yanmaz yapışmaz tencere ye sıvı yağ ile tereyağı eklenir.
- Tereyağı tam erimeden toz şeker eklenip karıştırılır.
- Rengi altın rengine dönünce, unlu karışım yavaş bir şekilde eklenir ama hızlı bir şekilde karıştırılır şekerleme olmasın.
- Unlu su karışımı eklenince ocağın altı kısık olsun, tahta kaşık ile kenarlardan içe doğru karıştırın.
- Muhallebi kıvamı gibi olunca vanilyayı ekleyip ocaktan alıyoruz.
- Sıcak iken kaselere boşaltıp ceviz vb sunum yapıyoruz ben 5 kase yaptım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder