13 Nisan 2020 Pazartesi

Hasude Tarifi

Hasude Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya

Hasude Tarifi Yapılışı



  1. Un ile su bir kabın içinde iyice karıştırılır.
  2. Derin yanmaz yapışmaz tencere ye sıvı yağ ile tereyağı eklenir.
  3. Tereyağı tam erimeden toz şeker eklenip karıştırılır.
  4. Rengi altın rengine dönünce, unlu karışım yavaş bir şekilde eklenir ama hızlı bir şekilde karıştırılır şekerleme olmasın.
  5. Unlu su karışımı eklenince ocağın altı kısık olsun, tahta kaşık ile kenarlardan içe doğru karıştırın.
  6. Muhallebi kıvamı gibi olunca vanilyayı ekleyip ocaktan alıyoruz.
  7. Sıcak iken kaselere boşaltıp ceviz vb sunum yapıyoruz ben 5 kase yaptım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder