13 Nisan 2020 Pazartesi

Çanak Köfte Tarifi

Çanak Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr kıyma
  • Orta boy kuru soğan
  • 1 çay bardağı ekmek içi
  • 1 yumurta
  • 2 diş sarımsak
  • 5-6 dal maydanoz
  • Tuz ,karabiber ,kimyon ,pul biber
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 buçuk su bardağı su
Püre için;
  • 6-7 adet patates
  • Yarım çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar
  • Tuz, karabiber

Çanak Köfte Tarifi Yapılışı



  1. İlk olarak patatesleri haşlayalım.
  2. Daha sonra köfte harcını yapacağımız kapa soğan ve sarımsağı rendeleyelim.
  3. Üzerine kıyma yumurta ve ekmek içini koyalım.
  4. Biraz yoğurup baharatları ,sıvı yağı ve ince ince doğradığımız maydanozu ekleyelim.
  5. Harcımızı iyice yoğuralım.
  6. Köfte harcını ister elimizle ister bir kase yardımıyla çanak şeklini verip tepsiye dizelim.
  7. Haşladığımız patatesleri bir kapta iyice ezelim.
  8. Rendelenmiş kaşarı ekleyip karıştıralım.
  9. Azar azar sütü eklerken iyice karıştıralım.
  10. Biraz sıvılaşmasını sağlamış olacağız.
  11. Sıkma poşetinin içine püreyi koyup sıkarak çanaklarımızın içini dolduralım.
  12. 1 buçuk su bardağı suya 1 tatlı kaşığı salçayı çözdürüp tepsiye dökelim.
  13. 170-180 derecelik fırında yaklaşık yarım saat pişirelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder