Çanak Köfte Tarifi İçin Malzemeler
- 500 gr kıyma
- Orta boy kuru soğan
- 1 çay bardağı ekmek içi
- 1 yumurta
- 2 diş sarımsak
- 5-6 dal maydanoz
- Tuz ,karabiber ,kimyon ,pul biber
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 buçuk su bardağı su
Püre için;
- 6-7 adet patates
- Yarım çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı rendelenmiş kaşar
- Tuz, karabiber
Çanak Köfte Tarifi Yapılışı
- İlk olarak patatesleri haşlayalım.
- Daha sonra köfte harcını yapacağımız kapa soğan ve sarımsağı rendeleyelim.
- Üzerine kıyma yumurta ve ekmek içini koyalım.
- Biraz yoğurup baharatları ,sıvı yağı ve ince ince doğradığımız maydanozu ekleyelim.
- Harcımızı iyice yoğuralım.
- Köfte harcını ister elimizle ister bir kase yardımıyla çanak şeklini verip tepsiye dizelim.
- Haşladığımız patatesleri bir kapta iyice ezelim.
- Rendelenmiş kaşarı ekleyip karıştıralım.
- Azar azar sütü eklerken iyice karıştıralım.
- Biraz sıvılaşmasını sağlamış olacağız.
- Sıkma poşetinin içine püreyi koyup sıkarak çanaklarımızın içini dolduralım.
- 1 buçuk su bardağı suya 1 tatlı kaşığı salçayı çözdürüp tepsiye dökelim.
- 170-180 derecelik fırında yaklaşık yarım saat pişirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder