Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı un
- 1 kabartma tozu
- 1 vanilin
- 2 yemek kaşığı kakao
Sosu için
- 2 bardak süt
- Yarım bardak şeker
- Yarım bardak sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
Islak Kek Tarifi Yapılışı
- 4 yumurta ve şekeri iyice çırpalım ve üstüne sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştıralım.
- Geri kalan malzemeleri de koyup çırpalım ve 180 derecelik fırına gönderelim.
- Sos için de gerekli malzemeleri bir kaba alalım ve ocağın üstünde pişene kadar yavaşça karıştıralım.
- Sos ılık kekin de ilk sıcağı çıkmış olacak. Sosu kekin üstüne dökelim ve nasıl dilersek süsleyelim.
- Bir iki saat dinlenirse daha güzel olacaktır.
- Büyük fırın tepsileri veya büyük dikdörtgen borcam tercih etmiyoruz çünkü ince bir kek istemiyoruz. Ben bu tarifte büyük yuvarlak borcamı kullandım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder