Islak Kek Tarifi

Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 kabartma tozu
  • 1 vanilin
  • 2 yemek kaşığı kakao
Sosu için
  • 2 bardak süt
  • Yarım bardak şeker
  • Yarım bardak sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao

Islak Kek Tarifi Yapılışı

  1. 4 yumurta ve şekeri iyice çırpalım ve üstüne sıvı yağ ve sütü ekleyip karıştıralım.
  2. Geri kalan malzemeleri de koyup çırpalım ve 180 derecelik fırına gönderelim.
  3. Sos için de gerekli malzemeleri bir kaba alalım ve ocağın üstünde pişene kadar yavaşça karıştıralım.
  4. Sos ılık kekin de ilk sıcağı çıkmış olacak. Sosu kekin üstüne dökelim ve nasıl dilersek süsleyelim.
  5. Bir iki saat dinlenirse daha güzel olacaktır.
  6. Büyük fırın tepsileri veya büyük dikdörtgen borcam tercih etmiyoruz çünkü ince bir kek istemiyoruz. Ben bu tarifte büyük yuvarlak borcamı kullandım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder